For 50 år siden var Letlands økonomi afhængig af fiskeindustrien og landbruget, men sovjetterne, som kontrollerede landet fra 1940-1991, importerede tung industri. Nu, hvor letterne har rystet Ruslands dominans af sig, er landet ved at privatisere disse industrier. Samtidig i Riga, landets hovedstad, er iværksættere ved at søsætte nye virksomheder, hvilket giver byen et skud af energi og dynamik blandt de gamle art nouveau bygninger.

På trods af de mange antikke slotte og kirker der knejser velbevarede rundt omkring i landet, så kommer der relativt få turister til Letland, og de lettiske kunstnere og forfattere er ret ukendte udenfor landets grænser. Alligevel er folket i Letland dybt stolte over deres kultur, som er flere hundrede år gammel.

Folk og fællesskab

You could be hosted anywhere around the country, with either a Latvian-speaking family or a Russian-speaking family. Either way you’ll have plenty of opportunities to learn both languages. Latvian families enjoy visiting their country cottages on the weekends and during holidays. Different generations often live together in the same household.

Du kan komme til at bo over alt i Letland med en familie, der taler enten lettisk eller russisk. Uanset hvor du bliver bosat, er der rig mulighed for at lære begge sprog. Lettiske familier holder af at besøge hytter i deres eget land i både weekender og ferier. Det er også vaneligt, at flere generationer bor under samme tag.

tautas tērpa.

A photo posted by เจนเจน่า. (@jenjeina) on Aug 1, 2016 at 10:43pm PDT

Skolegang

Skoleåret går fra september til maj måned. En normal skoleuge varer fra mandag til fredag og starter klokken otte om morgenen og slutter klokken 15 om eftermiddagen. Offentlige skoler underviser på enten russisk eller lettisk, og det kommer an på din værtsfamilien, hvilken skole du vil blive placeret i. Nogle af de hårde fag er lettisk sprog og litteratur, Letlands historie og matematik. Du har også mulighed for at vælge valgfag.

laivu brauciens pa Lielupi #afseffect #afsmil #afslativa #afsvlaanderen

A photo posted by Fried'l (@friedloeyenmaex) on Sep 11, 2016 at 9:35am PDT

Sprog

Lettisk tilhører en baltisk gren af den indoeuropæiske sprogfamilie. Der er et stort russisk samfund i Letland, hvilket er grunden til, at russisk er udbredt. Lettiske teenagere nyder at lære og tale engelsk og vil sikkert gerne hjælpe dig med at lære lettisk. At have en grundlæggende kendskab til engelsk vil være nyttig. AFS vil også støtte dig ved at give sprogundervisning, lektioner og materialer.

Mad

Måltider udgør familietid, så sørg for, at du er hjemme til middag. Lettisk mad varierer afhængigt af regionen. Ferie og årstider symboliserer ofte traditioner eller overbevisninger. Kød og kartofler er en vigtig del af kosten sammen med røget fisk, mælkeprodukter, æg og korn – og kager. Supper og pølser er også meget populært. Om sommeren og efteråret er det populært med tærter med friske bær.

kinda miss this corner #piyamninlatvia

A photo posted by PIYAPAT M. (@piyamn) on Sep 27, 2016 at 9:00am PDT

Her kan du se dine muligheder for at komme til Letland