Omkring 40 % af Malaysias areal ligger på den sydøstasiatiske halvø og strækker sig over en moderne industrialiseret verden, hvor højhuse med glasfacader rejser sig over små kryddeributikker. De resterende 60 % er mere rurale og meget mindre udviklede, ligger på en ø, der er delt med Borneo og Brunei, 650 kilometer tværs over det Sydkinesiske hav. Begge dele er dækket af ækvatorisk regnskov.

Malaysierne repræsenterer således en bred collage af kulturer. Oprindelige Malays deler borgerskab med etniske kinesere og indere, og selvom statsreligionen er Islam, så er buddhistiske helligdomme og hinduistiske templer ligeså almindelige som moskéer.

På trods af de kulturelle forskelle, så kan Malaysia prale af meget lidt spænding imellem de forskellige etniske grupper. Hver kultur beholder sin egen kultur, men deler også gerne pladsen i det malaysiske samfund med de andre. Gæster fra andre samfund bliver budt velkommen med varme og gæstfrihed.

Folk og fællesskab

Din værtsfamilie kan tilhøre en af de vigtigste etniske grupper: Malay, kinesisk eller indisk. Uanset hvilken familie du bliver placeret hos, bor din værtsfamilie udvidede familie måske under samme tag. De ældste i familierne er højt respekteret. Forældre er gerne inde over, når børnene skal træffe beslutninger. Du kan blive placeret hvor som helst i Malaysia, men de AFS’ere bor by- eller forstadsområder.

#mybigfamily 💕🐰

A photo posted by •Horváth Szonja• (@szonja06) on

Skolegang

Du vil formentlig skulle gå i en offentlig skole, hvor skoleugen går fra mandag til fredag klokken 7:30 til 13:30. I nogle regioner går skoleugen dog fra søndag til torsdag. Elever bærer skoleuniform, og mens de fleste klasser bliver undervist på Bahasa Malaysisk, bliver matematik og naturvidenskab undervist på engelsk. Skolen spiller en vigtig rolle i malaysiske samfund – det er mere end bare formel uddannelse. Skolen er et sted, hvor moralske værdier indprintet. Rollen som lærer er meget vigtigt og bliver betragtet med den største respekt.

Sprog

Det officielle sprog i Malaysia er bahasa balaysisk, men engelsk er et obligatorisk andetsprog. Hvis du har et grundlæggende kendskab til engelsk, kan det vise sig nyttigt. AFS kan give dig tips og værktøjer til at lære sproget.

A photo posted by Danilo Melis (@danilmelis) on

Mad

De mange forskellige mennesker betyder, at det malaysiske køkken er et interessant mix af krydrede malaysiske retter, en endeløs række af kinesiske retter, eksotiske retter fra det nordlge og sydlige Indien samt portugisiske retter. Det vestlige køkken er dog også let tilgængelig, og der er mange internationale fastfood-kæder. De fleste retter i Malaysia indeholder masser af krydderier, chili og kokosmælk. Fisk bliver lavet til omtrent hver en lejlighed og tilberedes på mange forskellige måder.  Du bør spise med højre hånd og holde venstre under bordet.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Malaysia