Mexico omfatter ørkener og jungler, bjerge og strande, vulkaner og antikke aztekerpyramider.

Tidligere herskede aztekerne i området omkring Mexico City, mens mayaerne havde hjemme sydpå i grænselandet til Guatemala. Indianerkulturernes afløsere, de spanske koloniherrer, har efterladt charmerende koloniarkitektur.

Og så er der selvfølgelig naturen med dens dybe kløfter, himmelstræbende bjerge, frodige regnskove, vulkaner, kaktusbevoksede ørkener og paradisiske sandstrande. Landet danner grobund for hvaler, havskildpadder og en million monarksommerfugle.

Selvom mange af de rurale landsbyer stadig føles som om de er i det 19. århundrede, så er Mexico også en af verdens hurtigst voksende industrielle økonomier. I de store byer rejser skyskrabere sig ved siden af små koloniale kirker, der stadig har mad og håndværksmarkeder opstillet på pladsen foran.

Men uanset hvilket landskab eller økonomisk niche mexicanerne besætter i denne nationale buffet, så er de typisk afslappede, uformelle og altid klar på at hænge ud sammen med venner og familie.

Folk og fællesskab

Du kan komme til at bo alle steder i Mexico – i landdistrikter eller i byområder. For mange er det sociale liv ofte centreret om familien. Nogle familier er store, fordi der i den regnes både den udvidede familie og ugifte børn, der bor hjemme, med. Forældre kan være meget beskyttende – især over for piger. Så hvis du er en pige i Mexico, kan det være et godt valg at holde din familie informeret om dine aktiviteter. De lokale fællesskaber gør meget ud af at hjælpe hinanden.

A video posted by @honeysinski on

De repente, me acordé de ustedes. mis favoritas! ❤ #laschicasfavoritas #songeniales #myexchangeyear

A photo posted by Meutia Afifah (@meutiaafifah) on

Skolegang

Som udvekslingsstudent i Mexico vil man formentlig gå i en privatskole med fem eller seks fag om dagen. Fag indeholder mexicansk historie, spansk litteratur og mexicansk lovgivning og nogle få valgfag. Det er standard, at eleverne bærer skoleuniformer. Det kan være en god oplevelse og mulighed – hvis fritidstilbud er en mulighed – at deltage i sports-, teater- eller musikgrupper.

Sprog

Spansk er det mest udbredte sprog i Mexico. Hvis du har basis viden om enten spansk eller engelsk, vil det uden tvivl være en fordel.

Seguimos haciendo fiesta🌼🌻🌹🌸 #fiesta#vela27#ixtepec#miaño#afseffect🌍

A photo posted by Ilaria Bonaglia (@ilaria_bonaglia) on

Día 290, 05/06/16 Still remember that dish 😍 #MiViajeAFS #México #love #mariscos #food #comida #seafood #playa

A photo posted by Luigi Ranieri (@luigiranieritorres) on

Mad

Det mexicanske køkken er varieret, smagfuldt og til tider ret stærkt. Tortillas, ris, bønner, tacos og quesadillas er basisingredienser og -retter i køkkenet. Hvis du har muligheden, så prøv at smag mole, der er en smagsrig sovs fra den mexicanske stat, Oaxaca, samt deres lækre hjemmelavede frugtdrikke.

Særligt for ansøgere under 18 år

 • Du skal mindst være fyldt 15 år og må ikke være fyldt 17 år og 9 måneder på afrejsetidspunktet i medio august
 • Du må ikke ryge på programmet
 • Det er svært at blive godkendt hvis du er vegetar
 • Du må under ingen omstændigheder drikke alkohol under dit ophold i Mexico, dette vil medføre øjeblikkelig hjemsendelse
 • Familierne i Chile er mere beskyttende og restriktive overfor teenagere end vi er vant til herhjemme, så det er vigtigt at du er indstillet på dette, og kan indordne dig under, og følge din værtsfamilies regler
 • Familierne har ofte meget traditionelle familiemønstre, og piger har flere restriktioner og bliver ofte oplevet som mere overbeskyttede end drenge
 • Eventuelle tatoveringer og piercinger skal kunne skjules, da disse ikke er tilladte i skolerne
 • Hvis du har astma er det svært at blive godkendt i Mexico, pga klimaet, som ofte forværrer symptomerne

Find your progam

Vælg program

 • Europa
 • Latinamerika
 • Asien
 • Oceanien
 • Afrika
 • Nordamerika

Her kan du se dine muligheder for at komme til Mexico