Mexico omfatter ørkener og jungler, bjerge og strande, vulkaner og antikke aztekerpyramider.

Tidligere herskede aztekerne i området omkring Mexico City, mens mayaerne havde hjemme sydpå i grænselandet til Guatemala. Indianerkulturernes afløsere, de spanske koloniherrer, har efterladt charmerende koloniarkitektur.

Og så er der selvfølgelig naturen med dens dybe kløfter, himmelstræbende bjerge, frodige regnskove, vulkaner, kaktusbevoksede ørkener og paradisiske sandstrande. Landet danner grobund for hvaler, havskildpadder og en million monarksommerfugle.

Selvom mange af de rurale landsbyer stadig føles som om, de er i det 19. århundrede, så er Mexico også en af verdens hurtigst voksende industrielle økonomier. I de store byer rejser skyskrabere sig ved siden af små koloniale kirker, der stadig har mad og håndværksmarkeder opstillet på pladsen foran.

Men uanset hvilket landskab eller økonomisk niche mexicanerne besætter i denne nationale buffet, så er de typisk afslappede, uformelle og altid klar på at hænge ud sammen med venner og familie.

Folk og fællesskab

Du kan komme til at bo alle steder i Mexico, både i landdistrikter eller i byområder. For mange er det sociale liv ofte centreret om familien. Forældre kan være meget beskyttende – især over for piger. Så hvis du er en pige i Mexico, kan det være et godt valg at holde din familie informeret om dine aktiviteter. De lokale fællesskaber gør meget ud af at hjælpe hinanden.

Sentio-18
Sentio-20

Skolegang

Som udvekslingsstudent i Mexico vil du formentlig gå i en privatskole med fem eller seks fag om dagen. Fag indeholder mexicansk historie, spansk litteratur, mexicansk lovgivning og nogle få valgfag. Det er standard, at eleverne bærer skoleuniformer. Det kan være en god oplevelse og mulighed, hvis fritidstilbud er en mulighed, at deltage i sports-, teater- eller musikgrupper.

Sprog

Spansk er det mest udbredte sprog i Mexico. Hvis du har basisviden om enten spansk eller engelsk, vil det uden tvivl være en fordel.

Sentio-0

Día 290, 05/06/16 Still remember that dish 😍 #MiViajeAFS #México #love #mariscos #food #comida #seafood #playa

A photo posted by Luigi Ranieri (@luigiranieritorres) on

Mad

Det mexicanske køkken er varieret, smagfuldt og til tider ret stærkt. Tortillas, ris, bønner, tacos og quesadillas er basisingredienser og -retter i køkkenet. Hvis du har muligheden, så prøv at smag mole, der er en smagsrig sovs fra den mexicanske stat, Oaxaca, samt deres lækre hjemmelavede frugtdrikke.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Mexico