New Zealand er en stat beliggende i Stillehavet på den sydlige halvkugle, opkaldt efter den nederlandske provins Zeeland. Polynesiske nybyggere ankom til New Zealand omkring 1280[1] og etablerede Maorikulturen. Maorierne døbte New Zealand “Aotearoa”, som oversættes “Land of the long white cloud” (“Den lange hvide skys land”). Dette navn blev givet pga. den lange hvide sky, polyneserne så i horisonten ved New Zealand, da de nærmede sig.

New Zealand består af to store øer, kaldet Nordøen og Sydøen og en række mindre øer bl.a. Stewart Island og Chatham. Fra nordspidsen af Nordøen til sydspidsen af Sydøen er der 1600 km. Landet ligger mellem 30 og 50 grader sydlig bredde. Danmark ligger på omkring 56 grader nordlig bredde. Nordøen ligger således antipodisk til Spanien.

Fordi New Zealand har ligget isoleret fra alt andet land i mange millioner år, har dyrelivet udviklet sig næsten uafhængigt af alle andre steder og har specielt tilpasset sig livet på New Zealand.

Omkring 80 % af befolkningen er af europæisk afstamning. Maori er den næststørste etniske gruppe med 14,7 % af befolkningen. I tiden mellem folketællingerne i 1996 og 2001 voksede antallet af mennesker med asiatisk ophav til 6,6 %.

Folk og fællesskab

Du kommer højst sandsynligt til at bo i et landdistrikt, f.eks. en gård, hvor du kan fodre kvæg og mælke køer. Newzealændere elsker at være udenfor, og du kan forvente, at meget af din familietid vil blive brugt i haven, på stranden og på vandreture. Du må forvente at skulle hjælpe til i huset.

Skolegang

Du kommer højst sandsynligt til at gå i en offentlig skole og have fag som matematik, engelsk, kunst og videnskab. Du har også mulighed for at studere emner såsom landbrug, film, digital kunst og friluftsliv. Der er masser af sportsklubber, Maori-kulturelle grupper, kor og dramaklubber at deltage i.

Sprog

New Zealand har tre officielle sprog: maori, engelsk og tegnsprog. Engelsk er det dominerende sprog i New Zealand, da det tales af 98% af befolkningen. Det ligner meget australsk-engelsk, og newzealændere taler meget hurtigt. Man bruger desuden mange maoriske ord. Det vil være nyttigt at have et grundlæggende kendskab til engelsk. Du har mulighed for at deltage i engelske sprogskurser på nogle lokale skoler.

Mad

Mange kulturer flyttede til New Zealand i løbet af 1800-tallet, og maden er en afspejling af migrationen fra europæisk til asiatisk og mellemøstligt. Lokal mad er kendt som Pacific Rim og inkluderer frisk kød, mejeri og produkter inspireret fra hele verden. Newzealændere har en tendens til at spise meget kød, men det er også let at leve som vegetar. Traditionelt elsker newzealændere fish and chips, steg og desserter som Pavlova; en marengsbaseret kage. Der er masser af caféer, og det er almindeligt at spise ude. Du kan endda opleve en traditionel Maori-fest, kaldet en hangi.

Her kan du se dine muligheder for at komme til New Zealand