Golfstrømmens varme lader nordmændene dase i de skandinaviske somre på de sydliggende strande. På Norges nordlige kyster, over den arktiske cirkel, er dem der daser dog hovedsageligt hvalrosser og isbjørne.

En overflod af olie i havbunden har beriget nordmændene og har givet mange norske byer et tempo og en stemning af storby. Ro og fred hersker dog stadig i de mindre landsbyer, hvor ærværdige kirker er blandt verdens ældste træbygninger.

Nordmændene er et reserveret folk, men de er venlige, og, måske uundgåeligt, vintersportsentusiaster. Nordmændene besidder også en stærk national stolthed, som i sin tid var medvirkende til, at de afslog medlemskab i EU.

Folk og fællesskab

Du vil højst sandsynligt bo i et mindre landdistrikt med et befolkningstal på under 20.000. De unge nordmænd er temmelig selvstændige, og de fleste har deltidsjob. I weekenderne er familielivet ofte i fokus.

Takk for kjempefint hyttetur! #Hytta

A photo posted by Mateo Grassini (@mateograssini) on Sep 18, 2016 at 1:10pm PDT

Skolegang

Norske skoler tilbyder ikke fritidsaktiviteter, men mange unge nordmænd går alligevel til drama, kor eller fodbold uden for skoletiden. Lærerne på skolerne stoler på selvstændighed og initiativ fra eleverne, og det forventes ikke, at eleverne kan mindes om eksempelvis aflevering af opgaver. Lærerer og elever har et uformelt forhold, og det er normalt at tiltale hinanden ved fornavn.

Sprog

Norsk er det officielle sprog i Norge. Det er et germansk sprog, der er relateret til både dansk, svensk og islandsk. Det har to officielle skriftsprog: bokmål – der anses som standard norsk – og nynorsk. Nogle skoler vil måske tage udvekslingsstudenterne i en norsk klasse for immigranter. AFS vil dele links og materialer med dig, som kan hjælpe dig til at lære sproget.

Jeg elsker bær 💘🍇💘🍇 #louktarnxnorge #louktarnutvekslingsår #afs #afs55 #afseffect #afsnorway

A photo posted by AFSer |1998’s| 碧玉 | LOUKTARN (@chanissara__) on Aug 28, 2016 at 2:50pm PDT

Mad

Noget af det meste populære spise i Norge er fisk. Normændene spiser dog meget kød, kartofler, grøntsager, ost og drikker mælk. Hovedmåltidet ligger om aftene, og en populær ret er kødboller med kartofler og sovs. På trods af at Norge har dets nationalretter, er køkkenet under stor indflydelse fra udenlandske køkkener. Det er ikke unormalt med pizza, pasta eller norske “tacos”.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Norge

photo-1473874564722-682056089b78

10-måneders skoleprogram

  • DestinationNorge
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris54.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026