Paraguay har længe været et af de mere politisk og geografisk isolerede lande i Sydamerika. Men nu har regeringen åbnet op for omverdenen, og turisterne og de besøgende begynder at strømme til for at opleve den overdådige blanding af bygninger fra kolonitiden, den eksotiske og smukke natur og indfødte indianerstammer. Befolkningen byder fremmede hjerteligt indenfor med en høflighed og gæstfrihed, der kun overgås af deres passion for fodbold.

Geografisk ligger Paraguay midt i Sydamerika mellem Argentina, Bolivia og Brasilien. Landet gennemskæres af floden Rio Paraguay, og vest for floden finder man den varme golde slette kendt som Gran Chaco, der er sparsomt beboet og mindre udforsket end Amazonas. 98 % af befolkningen bor i stedet i Paraguays mere grønne østlige halvdel.

Selvom landet engang var en spansk koloni, så er paraguayere mere flydende til guarani, det lokale sprog, end de er til spansk. For nylig er Paraguay dog begyndt at ryste sin indadvendthed af sig, og hovedstaden Asunción moderniserer. Storbyen er en af Sydamerikas mest charmerende hovedstæder, hvor de neoklassiske facader, små hyggelige pladser og boulevarder i træernes skygge stadig præges af gadehandlende, som byder på både fjerpyntede hovedbeklædninger samt buer og pile.

12-AFS-PAR

Folk og fællesskab

De fleste mennesker i Paraguay er af blandet europæisk og indisk afstamning, og de fleste er også tosprogede og taler spansk og guaraní. Paraguayanere er meget gæstfri og nyder et fredeligt liv i et roligt tempo. Paraguayanske traditioner holder stolt på sin indfødte kunst, håndværk, musik, instrumenter og dans. Familier er centrum for det paraguayanske samfund. Du vil sandsynligvis komme til at bo i en lille by med nem adgang til større byer. Familier er ofte meget traditionelle og beskyttende overfor børnene, især døtre. De fleste sociale aktiviteter, såsom ferier og weekender, er familiebegivenheder.

Skolegang

Du kommer formentlig til at gå på en privatskole eller -gymnasium med fokus på erhverv, regnskab, administration, samfundsvidenskab eller naturvidenskab. Som oftest varer skoledagen indtil klokken 15:00. I offentlige skoler kører skoledagen i to skift: fra 07:00 indtil middag og igen fra 13:30-18:30. Elever i Paraguay bærer skoleuniform.

6-AFS-PAR
16-AFS-PAR (1)

Sprog

Der er to officielle sprog i Paraguay: spansk og guarani. Selvom ikke alle taler begge sprog, forstår de fleste paraguayanere dem begge. AFS Paraguay vil give et online sprogkursus med Rosetta Stone, som vil hjælpe dig med at lære sproget og forberede dig på din tid i Paraguay.

Mad

En essentiel del af den paraguayanske ernæring er kød, som bliver lokalt produceret i store mængder. Majs, ris, kartofler og hvede udgør vigtige elementer, og det samme gør sæsonbetonede frugter. Den mest traditionelle ret er Sopa Paraguaya, som er en majsmelskage lavet med æg, mælk, ost og løg.
Måltider er tid til familien og socialt samvær, især om søndagen.

19-AFS-PAR

Her kan du se dine muligheder for at komme til Paraguay