Ordet ”Peru” stammer fra et inkaord der betyder ”landet af overflod”. Engang var det hjertet af det store Inkaimperium, og således vuggen for mange andre historiske civilisationer.

Landet ligger i den vestlige del af Sydamerika med kyst mod Stillehavet og landegrænser til Ecuador, Colombia, Brasilien, Bolivia og Chile. Det strækker sig over både Andesbjergene der omringer den glemte inkaby Machu Picchu, frodige tropiske regnskove, Amazonas jungle, pragtfulde strande, tørre ørkener og afsidesliggende landbrugssamfund og fiskelandsbyer.

Ligesom sin spektakulære natur, er Perus befolkning meget mangfoldig. De 30 millioner indbyggere er hovedsageligt romersk-katolske. Mange bor i kystlandets oaser og byer, mens regnskovene mod øst er tyndere befolkede. Omkring halvdelen af peruvianerne er rene indianere (efterkommere af inkaerne), hvoraf mange bor i højlandet blandt bjergene hvor de taler det gamle inkasprog quechua eller aymara, der har været talt af aymara-indianerne i århundreder.

Resten af befolkningen er af europæisk eller blandet indianer/europæisk herkomst. Selvom hver gruppe holder fast i deres egne traditioner og livsstil, så er alle peruvianere kendte for deres varme og livsånd.

Folk og fællesskab

You may live anywhere in Peru, most likely in a mid-sized or small urban area. Peruvian families are comfortable expressing their emotions, and like to spend time together during meals and at family gatherings. Parents are usually very protective of their children, especially girls.

Du kan komme til at bo hvor som helst i Peru, men du vil sandsynligvis få en værtsfamilie i en mellemstor by eller i et lille byområde. Peruvianske familier er  komfortable ved at udtrykke følelser, og de nyder at tilbringe tid sammen under familiemåltider og til familiesammenkomster. Forældre er normalt meget beskyttende overfor deres børn, især piger.

Skolegang

Du kommer til at gå i enten en privat eller offentlig skole. Skoledagen varer normalt fra omkring klokken otte om morgenen til klokken 15 om eftermiddagen, og det er kutyme, at eleverne bærer en skoleuniform. Der er sæsonbestemte fritidsaktiviteter som en forberedelse til særlige lejligheder og helligdage, ligesom danseundervisning eller teater. Din skolevejleder og din AFS-kontakt vil også hjælpe dig med at forberede præsentationer om dit land.

Language

Spansk er det officielle sprog i Peru, mens Quechua er officielt anerkendt som et andetsprog. At du har en basisviden om spansk, inden du ankommer, vil kunne hjælpe dig under dit ophold.

Mad

Det peruvianske køkken er kendt og beundret verden over for sin store variation og påvirkning fra forskellige kulturer rundt om i verden. Noget af det der dog findes med det peruvianske køkken er ris, kartofler, kylling, fisk og grøntsager. Maden er ofte moderat krydret. Peru har et lækkert udvalg af unikke frugter, som kun vokser i dette frodige land.

Chicharrón y arroz con mariscos #misueño #afseffect #afsPerú #intercultura #exchange #intercambio #exchangestudent #afs

A photo posted by •Salvatore Romano• (@sasyromano_) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Peru

photo-1461681922067-669418071e5c

11-måneders skoleprogram

  • DestinationPeru
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris79.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026