Polen ligger midt i Europa, med Tyskland på vestsiden, Tjekkiet til syd, og øst for ligger Litauen, Hviderusland og Ukraine. I den sydlige del når bjergene op over skyerne, mens den centrale region er domineret af sletter. Ved kysten nordpå er der billedsmukke bakker, der strør sig mellem skove og søer.

Sammenlignet med andre postkommunistiske nationer står Polen stærkt økonomisk, og efter de blev medlem af EU, er turisme også blevet en væsentlig industri.

Trods et hårdt klima og en turbulent historie, er polakkerne et modigt, fromt og varmt folk, der tager imod nye mennesker med gæstfrihed.

Dziewczyny, które uwielbiają przygody! #Polishgirls #forest #Fun #siostra #afseffect #afspolska 🌳🌲🇵🇱

A photo posted by Laura Esposito (@__lauraesposito) on Aug 31, 2016 at 11:36am PDT

Folk og fællesskab

Du kan komme til at bo hvor sm helst i Polen, men du vil sandsynligvis blive placeret tæt på en af de store byer, såsom Krakow, Warszawa eller Poznań. Ofte samles familien om søndagen for at spise frokost sammen med den tætte og udvidede familie. Polen er overvejende katolsk, og det religiøse liv kan være fremtrædende. Polske teenagere har en hel del selvstændighed og ansvar. Du kan have til opgave at forberede din egen morgenmad og komme i skole på egen hånd.

Skolegang

Skolegang

I Polen kan du komme i en skole, hvor der går unge i alderen op til 16 år, eller du kan komme i en skole, hvor der går unge i alderen 16 til 20 år.
I den yngste aldersgruppe undervises der i en stor vifte af fag, hvor den ældste aldersgruppe forbereder sig til universitetet. Uanset din alder og hvilken skole du skal i, vil du være fremmed sprog, historie, naturvidenskab og matematik.

Sprog

Det primære talte sprog er polsk, som er et slavisk sprog. Mange taler dog engelsk ret godt. AFS i Polen vil tilbyde dig polske sprogtimer, bøger og materiale, som kan hjælpe dig med at mestre det polske sprog. Det kan være hjælpsomt at have en basisviden og kendskab til engelsk inden dit ophold.

Mad

Maden i Polen er meget hjertelig, og nogle af højdepunkterne inkluderer pirogi, som er en form for fyldt dumpling, gryderet med svampe og pølse, kød, kål og kartofler. Brød bliver serveret til godt og vel hvert måltid, og ofte køber polakkerne brød ved det lokale bageri dagligt. Folk i landdistrikterne gror ofte deres egne grøntsager, så der kan laves salat til maden hver aften. Der findes også masser af smagfulde kager såsom birkeskage og cheesecake.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Polen

Warsaw by Dennis Jarvis

11-måneders skoleprogram

  • DestinationPolen
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris62.800 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026