Portugal fik etableret selvstændighed allerede i det 12. århundrede og er dermed et af de ældste lande i Europa. Portugisiske søfarere blev hurtigt pionerer, som rejste ud for at udforske verden, og de var i det 14. århundrede de første moderne europæere til at søge efter nye territorier hinsides det store hav. De oprettede kolonier med handel og bosættelse i Afrika, Mellemøsten og endda i de dengang ukendte sydamerikanske egne.

Den nutidige portugiser er internationalt orienteret, afslappet og venlig, dog med et nationalt træk af melankoli, som fremgår fra populariteten af de traditionelle sørgelige sang kaldet fado. I de rurale samfund er antikke slotte lavet om til kroer og hoteller, men industrialiseringen på landet er tit mindre dynamisk end i de store byer. Faktisk så slæber nogle bønder stadig deres afgrøder til markedet i oksekærrer.

Folk og fællesskab

I Portugal vil du formentlig komme til at bo i et byområde eller et forstadsområde. Du skal forvente at have en rimelig andel af selvstændighed og ansvar – eksempelvis at rydde op efter dig selv og hjælpe til med de huslige pligter. Portugisiske familier nyder at rejse sammen for at besøge deres hus på landet i weekenderne eller bruge tid på stranden. Fødevarer er en stor del af portugisisk liv, ligesom livlige og lange familiesamtaler er det.

A photo posted by @virgoncviri1 on

Skolegang

Du vil formentlig skulle gå i en offentlig skole med andre elever på din alder, og du kan vælge at fokusere på naturvidenskab og teknologi, socialøkonomiske videnskaber, samfundsvidenskab og humaniora, sprog og litteratur eller billedkunst. Portugisiske skoler er udfordrende og har lange timer, men de er også et godt sted at møde folk, få venner og lære det portugisiske sprog, historie og kultur.

Sprog

Det primære sprog, der tales i Portugal, er portugisisk. For at hjælpe dig med at lære sproget vil AFS sørge for en brochure og lydfiler. Skolerne tilbyder normalt portugisisk-for-udlændinge-fag, som enten foregår i grupper eller individuelt.

Mad

Mad fra havet er meget populært i Portugal, men foruden dette kan en ret sagtens indeholde kød, brød, ost, frisk frugt og grøntsager. Svinekød, lammekød, oksekød, kylling og kanin er alle almindelige former for spise. Du vil sandsynligvis også falde over masser af butikker med kager og søde sager, som du kan udforske og lære navnene på.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Portugal