Tyrefægtning og flamenco kan end ikke begynde at opsummere Spaniens kulturelle karakter. Landet har fire sprog, syv dialekter og 17 autonomías (politiske regioner), som hver har sin egen regering, budget og kulturministerier.

Spaniere er faktisk ofte tættere knyttet til deres regions kulturelle traditioner, politiske sager, livsstil og køkken, end de er til de mere overordnede spanske traditioner. Den spanske natur er ligeså varieret som det spanske folk – fra de skydækkede Pyrenæerne i nord, til de andalusiske ørkener og overdådige strande i syd.

Spaniere er ofte stolte, værdige og generøse, og de trives i menneskemængder, hvad enten det er til festivaler, slentren på plazas eller i energisk jubel på et fodboldstadion.

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis blive bosat i et mindre byområde eller et forstadsområde, måske endda på De Kanariske Øer eller Baleariske Øer. Mange familier spiser både frokost og middag sammen. Du kommer sikkert til at opleve traditionen med lange, flerretters menuer, og du kommer helt sikkert også til at opleve siesta midt på dagen. Der har du mulighed for at gå hjem til frokost og nyde en lille middagslur. Familier besøger ofte hinanden, og weekender byder ofte på familiesammenkomster.

A photo posted by Josh Mayo (@jvamayo) on Mar 25, 2016 at 7:52am PDT

Skolegang

Du vil sandsynligvis skulle gå i en offentlig skole, der har en række forskellige fag, såsom spansk sprog, litteratur og idrætsfag. Skoleugen går fra mandag til fredag fra kl. 08:00 til 15:00. Nogle eftermiddage kan dagene dog være lidt længere. Det er meget normalt, at eleverne tiltaler deres lærer ved fornavn.

Sprog

Spanien har faktisk fem officielle sprog: aranesisk, catalansk, galicisk, baskisk og spansk. Idet Spanien er en flersproget nation, lever 70% af vores udvekslingsstudenter i tosprogede samfund, hvor spansk ikke er det primære sprog – hverken i skolen eller hos værtsfamilien. Spansk sprogundervisning er dog obligatorisk i alle skoler, og mange er tosprogede, så du vil stadig have mulighed for at forbedre dit spanske. AFS tilbyder Rosetta Stone-spanskkursus for at forberede dig til din udveksling.

A photo posted by Josh Mayo (@jvamayo) on Nov 2, 2015 at 1:05pm PST

Mad

Selvom hver region i Spanien har sin egen specialitet, er det spanske køkken generelt middelhavsinspireret og inkluderer masser af olivenolie, hvidløg, løg, tomater og peberfrugter. Frokost er det vigtigste måltid på dagen og serveres omkring klokken 14:00 eller 15:00, mens aftensmaden kan starte så sent som klokken 21:00, hvor de fleste familiemedlemmer har mulighed for at være sammen. Der bliver spist rigeligt med fisk og skaldyr, men rødt kød og svinekød spises også næsten hver dag. Ved at spise de traditionelle spanske tapas kan du få prøvet mange forskellige former for fødevarer. Gå ikke glip af paella (ris med grøntsager og skaldyr) og gazpacho (en kold tomatsuppe).

Her kan du se dine muligheder for at komme til Spanien