Thailand, de fries land, er også kendt som smilets land.

Selvom Bangkok er varm – den registrerer de højeste varmetemperaturer af hele verdens hovedstæder – og kvalt af smog og trafik – hvilket nogle gange bliver forværret af omvandrende elefanter – så er Thailand en af Asiens mest populære feriedestinationer.

Blandt de mange tillokkende aspekter er en kultur, der aldrig er blevet tilpasset den vestlige civilisation, og som afspejler den kinesiske og burmesiske påvirkning, samt buddhisme, som handler om gæstfrihed og godhed. Mindst lige så uimodståelige er Thailands luksuriøse strande, smukke gamle ruiner og berømte buddhistiske templer.

Folk og fællesskab

Du kan blive placeret hvor som helst i Thailand. Tæt på alt lige fra de nordlige teaktræskove til de centrale landlige sletter eller ved de sydlige tropiske strande. Hos mange familier bor flere generationer sammen og at besøge slægtninge i forskellige dele af landet er meget normalt. Mange familier  nyder dog også at tilbringe weekenden sammen derhjemme, og her vil du opleve, hvordan thailandske familier er bundet af gamle traditioner. Du bør altid bede om tilladelse fra dine værtsforældre før du går ud. Folk hilser på hinanden med et wai (du trykker håndfladerne sammen, mens du bøjer dig) for at vise respekt. De forsøger at leve med et jai yen (en køligt hjerte), så du vil normalt ikke se dem udtrykke ekstreme følelser.

Skolegang

Thailand har mange forskellige typer af skoler,  og du vil højst sandsynligt blive placeret i en offentlig skole. Skolen og fagene afhænger af din alder og interesser, samt i hvilket område, du bor. Skoleåret starter i maj og slutter i februar, og så har du en midtvejsferie i oktober. Skoledagen går fra 7:30 til 15:30, og alle elever bærer uniform. Thailandske skoler tilbyder kulturrelaterede fag som thailandsk sprog, dans, sværdkamp, musik, madlavning, kunst, historie, buddhisme og meditation.

Sprog

Thai er det officielle sprog i Thailand, og det er det sprog, der vil blive talt i din værtsfamilie og i din skole.. Al undervisning – med undtagelse af fremmedsprog – foregår på thai. Du behøver ikke at tale thai før din afrejse, men din værtskole eller lokale frivillige vil hjælpe dig med at lære sproget.

A photo posted by บัว (@soniadorigo_) on

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Food

Det thailandske køkken består af ris, karryretter, fisk og grøntsager blandet med krydret peber og jordnøddesovs. Typiske kødretter omfatter svinekød og kylling, og en bred vifte af frugt er tilgængeligt året rundt. De fleste thailandske familier spiser aftensmad sammen. De spiser på den måde, at hver person har en skål ris, mens andre retter er placeret i midten af bordet og deles af alle. Populære retter omfatter pad Thai (pan-fried nudler), yams (krydret salat) og tom yum kung (citronsuppe med rejer).

Her kan du se dine muligheder for at komme til Thailand