Tjekkerne siges at være det mest urbane og liberale folk i Centraleuropa, hvilket i de senere år har bidraget til at ophøje Prag, hovedstaden i Tjekkiet, til et mekka for moderne kunstnere indenfor alle brancher. De berømte og de ukendte valfarter alle fra hele verden for at vise deres værker i en by fyldt med århundreder af fornem arkitektur – fra gotik og barok til art noveau og kubisme.

Overalt i republikken, lige fra det urbane Prag til de rustikke bakker, der gemmer på slotte, huler og middelalderlandsbyer, er tjekkerne bemærkelsesværdigt nede på jorden, egalitære og gæstfrie overfor besøgende.

A photo posted by RestyN17 (@restyn17) on Sep 25, 2016 at 11:21am PDT

Mennesker i Tjekkiet

Det tjekkiske folk værdsætter direkte kommunikation, venlighed og beskedenhed. En af de ting, du måske vil lægge mærke til, er, at folk siger “goddag” og “farvel” til fremmede i forskellige situationer, såsom i små butikker, elevatorer eller toge. Et godt lille tip er, at du altid skal tage dine sko af, når du træder ind i et tjekkisk hjem.

Folk og fællesskab

Du vil med stor sandsynlighed komme til at bo i et landområde nær Bohemia og Moravia , selvom det nogle gange sker, at udvekslingsstudenter bor i blandet andet Prag. Tjekkiske familier har sjældent mere end to børn og vil tage varmt imod dig. Familier er som regel tæt sammentømret, og det er almindeligt for flere generationer at leve sammen. I de små byer bor familier ofte i lejligheder, men nyder at besøge deres landhytter i løbet af weekenden.

I wish I could turn back time. • • • • • • • #afs #afseffect #afsmalaysia #afsvlaanderen #schooltrip #lisboa #lissabon #portugal

Et opslag delt af ᴀʟɪϲᴇ ᴠᴀɴ ᴅᴜʏsᴇ (@alicetaii) den

Skolegang

You’ll most likely attend a local public high school called a gymnasium, which prepares students for University. You can expect to spend your school day with a “tree class”—a group of students who attend all their classes together. You don’t need to wear a uniform but it’s typical for students to change from shoes into slippers when entering school.

Du skal formentlig gå i en offentlig skole, der forbereder eleverne til universitetet. Du kan forvente at tilbringe din skole dag med en gruppe elever, som har alle fag sammen. Du behøver ikke at bære uniform, men det er typisk for eleverne at skifte fra sko til hjemmesko, når de møder i skole.

A photo posted by RestyN17 (@restyn17) on Sep 15, 2016 at 12:43am PDT

Sprog

Det primære sprog, der tales i Tjekkiet, er tjekkisk. Mange er dog ganske dygtige til engelsk, og nogle taler også slovakisk, polsk, tysk eller russisk. At du har et grundlæggende kendskab til engelsk vil være et aktiv i starten og vil hjælpe dig med at lære det lokale sprog. AFS vil sørge for sprogkurser i de første par måneder eller give dig materialer, så du kan lære lære sproget på egen hånd før du tager på udveksling.

Mad

Det tjekkiske køkken er en blanding af tysk, ungarsk og polsk indflydelse. Dumplings, kød, kartofler og ris er meget populære. De fleste retter er toppet med en tyk sauce og grøntsager eller sauerkraut. Kommenfrø, bacon og masser af salt er almindelige krydderier. Selvom kød er en stor del af den tjekkiske kost, er vegetarisme også temmelig bredt accepteret.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Tjekkiet