I Tunesien kan du udforske den kosmopolitiske hovedstad Tunis, de gamle ruiner i Kartago, de muslimske og jødiske kvarterer i Jerba og den smukke kyst ved Monastir. Tunesien er kendt for sine gyldne strande, solrige vejr og overkommelige luksus, som giver dig en unik blanding af arabisk og berberisk kultur og indflydelse. Tuneserne elsker at fejre store internationale film-, teater- og musikfestivaller både på nationalt, regionalt og lokalt plan. Tuneserne har en stolt tradition med jernarbejde, keramik og smuk mosaik. Man skal holde øje med den interessante traditionelle kjole ”jebba”, som i dag er mest anvendt til bryllupper og andre nationale ceremonier.

I skoleåret er teenagernes liv primært optaget af studierne. Mange elever tager ekstra timer for at forbedre deres karakterer. Men det er alment også at dyrke sport, såsom fodbold, volleyball og håndbold. Tuneserne elsker at mødes som en gruppe på en café og se sportsbegivenheder. Tunesien har en sprudlende ungdom, som engagerer sig i forskellige sociale grupper uden for skolen.

Mennesker & Samfund

Du vil med stor sandsynlighed komme til at bo i en forstad til en af de store byer. Familien spiller en stor rolle i alle sociale relationer. Tunesien er foregangsmand for både kvinder- og børnerettigheder med kvinder stærkt repræsenteret på alle institutionelle niveauer og i den økonomiske sektor. Men Tunesiske familie har en tendens til at være patriarkalske og traditionelle, og derfor er det vigtigt at konsultere med sin værtsfamilie, når man tager beslutninger. Tuneserne er meget sociale og spørger ofte ind til, hvordan din familie har det.

natashia-shukla-r9dzkV8Nbtk-unsplash
adrian-dascal-6gGSIRRNlJc-unsplash

Skolegang

Du vil blive undervist på gymnasieplan, hvor du vil specialisere dig i matematik, naturvidenskab, teknologi, økonomi eller de mere kreative fag. Hvert spor tilbyder mere specialiserede og mere generelle fag. Selvom fransk ikke er et officielt sprog i Tunesien, bliver mange fag undervist på fransk. Disciplinen i skolen er streng, og det er obligatorisk at møde op. Udover skolefag tilbyder nogle skoler fritidsaktiviteter, såsom klubber, men det varierer fra skole til skole.

Sprog

Arabisk er det officielle sprog i Tunesien. Tunesisk arabisk, bedre kendt som Tounsi eller Derja, er den nationale variant af arabisk og bliver brugt offentligt. Fransk er alment brugt i undervisning, i pressen og i handel, selvom det ingen status har som officielt sprog. Hvis du har en basal forståelse for engelsk eller fransk, vil det være en stor hjælp i starten, og det vil hjælpe dig til at lære det lokale sprog. Elever kan betale for at få ekstra undervisning i arabisk efter skole, og som alternativ til skolen tilbyder AFS et gratis sprogkursus til selvstudie.

Tunesien
delaney-van-I-SxrfASwug-unsplash

Maden

Det tunesiske køkken er inspireret af middelhavskøkkenet. Den mest populære ret er couscous, som er lavet af semuljegryn, kogt og serveret med kød eller grøntsager. Den tunesiske kost indeholder en sund dosis af friske grøntsager og frugter i sæson, friskbagt brød, mælkeprodukter, olivenolie, alt godt fra havet og kød (oftest kylling). Maden kan godt være til den stærke side.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Tunesien