Med over 80 millioner indbyggere er Tyskland Europas største nation, og landets politiske indflydelse i Europa er kæmpestor. Den har en af verdens fremmeste økonomier, og Tyskland har fostret kunstnere som Beethoven, Dürer, Goethe, Luther, Marx og endda Brødrene Grimm.

Arkitekturen omfatter store slotte på fjeldsider, bavariske landsbyer af træ, ruiner af Romerriget, gotiske katedraler og übermoderne skyskrabere. Selvom der er en rig kulturel diversitet, så har tyskere meget ensartede manerer. De er meget lovlydige (de går ikke engang overfor rødt), og de kan være overraskende ærlige, når de udtrykker deres holdning. De er meget punktlige, og de sætter pris på, at man kommer til tiden.

Tyskerne er et aktivt folk. En tredjedel af dem er tilknyttet en sportsklub, hvor de f.eks. dyrker cykling, vandring eller står på ski. Selvom det tyske køkken er kendt for bratwürst og sauerkraut, så er de unge tyskere mere og mere interesserede i international madlavning.

Folk og fællesskab

Du vil højst sandsynligt komme til at bo i en lille by eller lidt ude på landet. Familielivet er vigtigt, men i Tyskland har du en chance for at være lidt mere selvstændig end i visse andre lande. De unge opfordres til at tage sig meget af deres egne anliggender. Du skal være forberedt på at tage del i de huslige pligter.

Skolegang

Du vil sandsynligvis gå i skole, hvor dagene varer fra 7:30 eller 8:30 til et sted mellem 14:00 og 16:00. Undervisningen er inddragene, og det forventes, at elever stiller spørgsmål og deltager i diskussionerne.

DSCN2331
IMG_3688

Sprog

Tysk er det officielle sprog i Tyskland. Du vil lære tysk gennem blandt andet et Rosetta Stone-kursus, før du ankommer. Du kan også få mulighed for at få yderligere sprogundervisning igennem dine lokale AFS-frivillige.

Mad

Det tyske køkken varierer meget afhængigt af regionen. Det er populært med rødt kød, fjerkræ eller fisk serveret med kartofler, dumplings, nudler eller ris og grøntsager. Tyskland er berømt for sine mange typer brød og kager, såsom Schwarzwälder Kirschtorte. Det er normalt med et varmt måltid én gang om dagen. Alle familiemedlemmer forventes at spise sammen.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Tyskland