Vest- og Østeuropa har begge været med til at at forme Ungarns kultur, livsstil og køkken.

Budapest, landets hovedstad, bliver ofte kaldt ”Østeuropas Paris” på grund af dens brede boulevarder, elegante arkitektur og talrige parker, så vel som dens overflod af kunst og kultur.
Alligevel er indbyggerne i Budapest bemærkelsesværdigt nede på jorden. De betegner typisk deres nabolag som små urbane landsbyer, der omringer udendørs markeder.

Folkehåndværk, i særdeleshed broderi og keramik, stortrives stadig i de mindre landsbyer, hvilke oftest er mere rustikke sammenlignet med Budapest. Samtidig er Ungarn dog også med på de moderne tider. Til eksempel kan Budapests ugelange Sziget Festival nævnes. Den afholdes hver sommer på en ø i Donauen og er en af Europas bedste rockfestivaller.

A photo posted by 🇮🇩🇭🇺 (@sekar11198) on Sep 22, 2015 at 1:30pm PDT

Folk og fællesskab

Du vil formentlig blive bosat i et byområde nær Budapest eller en anden storby, men der er dog nogle værtsfamilier, som bor på landet. I ungarske familier tager alle del i de huslige pligter, og familien bruger gerne tid sammen i weekenden.

Skolegang

De fleste udvekslingsstudenter går i en offentlig skole, men du kan også komme til at gå i en szakközépiskola, som er en faglig skole. Du skal formentlig vælge mellem en række fag, men det er et krav, at du har ungarske og udenlandske sprogkurser. Skoleåret løber fra begyndelsen af september til begyndelsen af juni og er opdelt i to semestre. Skoleugen går fra mandag til fredag fra klokken 08:00 til 15:00.

Sprog

Magyar, også kendt som ungarsk, er det officielle sprog i Ungarn, og det er relateret til finsk og estisk. Engelsk og tysk er udbredte fremmedsprog, mens der er flere anerkendte minoritetssprog i Ungarn. Du vil blive tilbudt ungarsk sprogkursus i løbet af dine første måneder i landet. Du behøver ikke at tale ungarsk for at blive accepteret i programmet, men du opfordres til at begynde at lære så meget, du kan, før du ankommer.

Mad

En af de mest populære og velkendte ungarske retter er gullasch. Det er en gryderet lavet med kød, kartofler og paprika. Retter bliver typisk serveret med kartofler eller nudler. I Ungarn er der masser af lækkert brød og kage, som du bør smage. De kulinariske vaner udvikler sig i Ungarn, så maden bliver lettere, end den var tidligere, men det har ikke gjort smagsoplevelsen mindre.

🌛✨✨

Et opslag delt af 🇮🇩🇭🇺 (@sekar11198) den

Her kan du se dine muligheder for at komme til Ungarn

Austria

3-måneders skoleprogram

  • DestinationUngarn
  • Varighed3-4 måneder
  • Pris29.000 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - nov 2024
    • aug 2025 - nov 2025