Opskriften på Sydamerika er enkel. Start med livsglæde og gæstfrihed. Tilsæt så et mix af moderne byer og levn fra Inkariget. Drys med fascinerende dyreliv og enestående natur. Så har du en bid af, hvad et ophold som udvekslingsstudent i Uruguay giver dig.

Uruguay ligger mellem Argentina og Brasilien ud til østkysten, hvor man kan finde varme strande og ferieområder. Det er et demokratisk og trygt land i stor udvikling. Uruguay har kun 3,4 millioner indbyggere, men er blandt de rigeste lande i Sydamerika, og landet kan prale af, at 95 % af deres elektricitet kommer fra vedvarende energi som f.eks. vindmølleparker.

Som udvekslingsstudent i Uruguay kommer du til at opleve, hvordan indiansk fortid og moderne kultur, forter og skibsvrag fra kolonitiden samt den legendariske gaucho-kultur lever dør om dør med frisind og tolerance. Og uanset hvor du bor, bliver du mødt af mennesker, der med åbne arme stolt viser det smukke land frem – og du får nemt nye venner.

Hovedstaden, Montevido, er en stor, smuk by med strande, kulturelle oplevelser og mange muligheder for shopping. Karneval i februar er meget kendt, og folk strømmer til byerne, specielt i Artigas, da det er meget inspireret af karnevallet i Rio de Janeiro. Uruguay er et meget afslappet land, hvilket smitter af på skolen, arbejde og familien. Punktlighed er ikke noget, man går særlig meget op i.

Et udvekslingsophold i Uruguay åbner dit sind! Er du klar til at tage på eventyr?

AFS Students Participants 28

Folk og fællesskab

Unge i Uruguay er meget socialt anlagte. De mødes i venners hjem, i midtbyen, tager ud og spiser, går i biografen, tager ud og danser eller hænger bare ud på en lokal café. De fleste studerende er med på sportshold eller tager i et fitnesscenter om eftermiddagen – fodbold og basketball er populært.

Familierne er ofte meget store, så du kan forvente at få en masse nye familiemedlemmer. De er meget tætte, og man laver meget sammen. Forældre og børn har som regel et åbent forhold, hvor de diskuterer meninger og planer, men forældrene får for det meste det sidste ord. Gå ikke glip af familiemiddage og muligheden for at forbedre dit spanske, mens I taler om dagens begivenheder.

Uruguay 4

Skolegang

Skoleugen løber fra mandag til fredag. Timerne kan være placeret om morgenen (fra klokken 08-13) eller om eftermiddagen (fra klokken 13-18). Skoleåret starter i marts og slutter i december. Normalt er der cirka 35 elever i hver klasse, og det er standard, at eleverne bærer skoleuniform.

Uruguay (2)

Sprog

I Uruguay er det officielle sprog spansk, men mange taler også engelsk, italiensk, tysk, fransk eller portugisisk. Hvis du kan grundlæggende spansk, vil det uden tvivl være en fordel, selvom det ikke er et krav for at komme til Uruguay. Du opfordres dog til at tage sprogtimer, og de lokale AFS-frivillige vil eventuelt hjælpe med at arrangere en selvstændig sproglæring for dig i løbet af de første måneder.

Uruguay 3

Mad

I mange familier mødes man om søndagen for at spise asado – det berømte grillede kød fra Argentina/Uruguay. I Uruguay drikker man en slag koffeinrig grøn te kaldet ‘mate’, ofte imens man taler om, hvordan man har det. Man tager ofte ud at spise sammen, og frokosten er hovedmåltidet og dermed også varm.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Uruguay

greta-scholderle-moller-xe07ZDGZ-2Q-unsplash

11-måneders skoleprogram

  • DestinationUruguay
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris79.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • feb 2024 - jan 2025
    • aug 2024 - jul 2025
    • aug 2025 - jul 2026