Kunne du tænke dig at lære et ungt menneske fra en anden kultur at kende? Der kommer unge mennesker fra hele verden til Danmark i januar og august for at gå på højskole i et halvt eller et helt år. Vi ønsker også at give dem muligheden for at opleve livet i Danmark uden for skolen. Vi håber du vil hjælpe os med det.

Du kan læse mere om de højskoleelever, vi får til Danmark nedenfor og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

 

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Emilie er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Vestjyllands Højskole fra 20. august til 6. juni 2024. Emilie er god til engelsk og interesserer sig for kunst og kreative aktiviteter (blandt andet tegner og maler hun) og derudover kan hun godt lide at bage kager. 

Maria er 18 år og kommer fra Guatemala. Hun skal være elev på Vestjyllands Højskole fra 20. august til 16. december 2023. Maria er god til engelsk og interesserer sig for sport (hun dyrker blandt andet gymnastik og tennis) og holder af gå ture og i det hele taget at være udendørs.

Brandbjerg Højskole (ved Jelling)

Lauren er 17 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 14. august til 22. december 2023. Lauren er god til engelsk og spiller klarinet and klaver, holder af at vandre i naturen og sy og derudover interesserer hun sig for sport. Hun kan ikke bo sammen med nogen, som ryger indendørs.

Øvrige højskoler

Til august forventer vi også at få elever til disse højskoler:

  • Odder Højskole (ved Århus)
  • Egå Ungdomshøjskole (ved Århus)
  • Vrå Højskole (i Vendsyssel)
  • Brenderup Højskole (ved Middelfart)
  • Snoghøj Højskole (ved Fredericia)
  • Ribe Ungdomshøjskole
  • Nordjyllands Højskole (i Brønderslev)
  • Silkeborg Højskole

Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til en eller flere af højskolerne, så udfyld nedenstående formular.

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af livet dér. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for deres skole.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected]

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • (husk at nævne hvilken skole de går på).