Kunne du tænke dig at lære et ungt menneske fra en anden kultur at kende? Der kommer et hold unge mennesker fra hele verden til Danmark til august for at gå på højskole. Vi ønsker også at give dem muligheden for at opleve livet i Danmark uden for højskolen. Vil du hjælpe os med det?

Du kan læse mere om de elever vi får til Danmark nedenfor og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Sil på 18 år kommer fra Holland. Hun skal være på Snoghøj Højskole fra 7. august til 17. december 2022. Sil er god til engelsk og brænder for teatret. Derudover spiller hun på klaver og holder af at synge (hun skriver endda sine egne sange). Sil er vegetar.

Ole på 18 år kommer fra Holland. Han skal være på Snoghøj Højskole fra 7. august til 17. december 2022. Ole er god til engelsk og interesserer sig for  sceneoptræden, sport, bøger, film og derudover kan han lide at gå på museer.

Fernanda på 19 år kommer fra Colombia. Hun skal være på Snoghøj Højskole fra 7. august til 17. december 2022. Zoe er rigtig god til engelsk og brænder for sang, dans, kunst, bagning og madlavning. Hun er vegetar.

Egå Ungdoms-Højskole (ved Århus)

Anouk på 18 år kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være på Egå Ungdoms-Højskole fra 4. august til 20. juni 2023. Anouk er god til engelsk og spiller klarinet, holder af at tegne og male, er glad for dyr og hjemme i Belgien er hun spejderleder.

Anouk på 17 år kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være på Egå Ungdoms-Højskole fra 4. august til 20. juni 2023. Anouk interesserer sig for fotografi, spiller klaver og er spejder hjemme i Belgien.

Josephine på 17 kommer fra Tyskland. Hun skal være på Egå Ungdoms-Højskole fra 4. august til 20. juni 2023. Josephine er rigtig god til engelsk og hun dyrker selvforsvar, Tai Chi og holder af hesteridning.

Ben på 17 år kommer også fra Tyskland. Han skal være på Egå Ungdoms-Højskole fra 4. august til 20. juni 2023. Ben kan godt lide sport (bl.a. fodbold og snowboarding), han holder af naturen og af at fiske og interesserer sig også for film og musik.

Vrå Højskole (ved Brønderslev)

Dina på 18 år kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være på Vrå Højskole fra 14. august til 1. juli 2023. Dina er god til engelsk og interesserer sig for kunst (tegning & skulptur) dans, sang, fotografering og grafisk design. Hjemme i Belgien arbejder hun for en organisation for børn. Dina er laktose-intolerant.

Isaias på 19 år kommer fra fransktalende Belgien. Han skal være på Vrå Højskole fra 14. august til 1. juli 2023. Isaias er medium til engelsk men vil gerne blive bedre. Derudover brænder han for sports og musik og hjemme i Belgien er han spejder.

Lea på 18 år kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være på Vrå Højskole fra 14. august til 1. juli 2023. Lea er god til engelsk og hun dyrker tennis og yoga. Hjemme i Belgien er hun spejder. Lea er en fleksibel vegetar :-).

Victor på 19 år kommer også fra fransktalende Belgien. Han skal være på Vrå Højskole fra 14. august til 1. juli 2023. Victor er ikke så god til engelsk men vil gerne blive bedre. Derudover brænder han for grafisk kunst, han holder af at tegne og tage på vandreture og så elsker han kager!

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

Jeannette på 18 år kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være på Brenderup Højskole fra 10. august til 20. juni 2023. Jeannette er god til engelsk og interesserer sig for kultur, sport (blandt andet svømning og surfing) og bøger.

Franz på 18 år kommer fra Costa Rica. Han skal være på Brenderup Højskole fra 10. august til 21. december. Franz er rigtig god til engelsk og holder af at lave mad, læse bøger og gå til fitness.

Johanne på 18 år kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være på Brenderup Højskole fra 10. august til 20. juni 2023. Jeannette er god til engelsk og interesserer sig for at tegne og male, brænder for musik og teater og hun er spejder hjemme i Belgien.

Noa på 18 år kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være på Brenderup Højskole fra 10. august til 21. december 2022. Noa er god til engelsk og er glad for at danse, spille klaver, tegne, male og rejse – og så brænder hun for bæredygtighed. Noa er vegetar.

Odder Højskole (ved Århus)

Gloria på 18 år kommer fra Mexico. Hun skal være på Odder Højskole fra 14. august til 18. december. Gloria er god til engelsk og hun holder af at synge og derudover svømmer hun og kan lide at skrive historier.

Onur på 18 kommer fra Tyrkiet. Han skal være på Odder Højskole fra 14. august til 18. december. Onur er god til engelsk og han brænder for robotteknologi og derudover spiller han klaver, skak, bordtennis og tennis.

Elena på 17 kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være på Odder Højskole fra 14. august til 18. december. Elena er kreativ og interesserer sig for at tegne, designe tøj, og skrive sange – og så elsker hun hunde.

Ribe Ungdomshøjskole

Berit på 17 år kommer fra Holland. Hun skal være på Ungdomshøjskolen ved Ribe fra 13. august til 30. juni. Berit er rigtig god til engelsk og glæder sig til at se verden udenfor Holland.

Chloe på 17 år kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være på Ungdomshøjskolen ved Ribe fra 13. august til 30. juni. Chloe er medium til engelsk, elsker bøger og har planer om at læse til psykolog. Hun er vegetar.

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Lien på 17 år kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være på Vestjyllands Højskole fra 21. august til 20. juni 2023. Lien er god til engelsk og brænder for bæredygtighed.

Jade på 18 år kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være på Vestjyllands Højskole fra 21. august til 20. juni 2023. Jade er medium til engelsk og hun har det sorte bælte i wa-jutsu. Derudover synger hun og interesserer sig for kunst.

Nordjyllands Idrætshøjskole (i Brønderslev)

Saulo på 18 år kommer fra Paraguay. Han skal være på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 7. august til 1. juli 2023. Saulo er medium god til engelsk og holder af at dyrke basketball, fitness og så er han meget glad for hunde.

Vi forventer at få flere ansøgninger til Nordjyllands Idrætshøjskole inden for den næste tid. Hvis du er interesseret i, at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Silkeborg Højskole

Vi har endnu ikke fået nogle ansøgninger til Silkeborg Højskole men forventer at få en hel del inden for den næste tid. Hvis du er interesseret i, at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Brandbjerg Højskole (ved Vejle)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier men forventer at få flere ansøgninger til Brandbjerg Højskole inden for den næste tid. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie for en højskoleelev. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af højskolelivet. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for højskolen.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected]

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • Husk og at nævne hvilken højskole de går på