Du kan læse mere om de højskoleelever, vi får til Danmark nedenfor og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

 

Brandbjerg Højskole (ved Jelling)

Nicolas er 22 år og kommer fra Kina. Han skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 14. august til 22. december 2023. Nicolas er god til engelsk og spiller basketball og badminton, står på ski og er glad for at fotografere, lave mad og rejse.

Anais er 17 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 14. august til 25. juni 2024. Anais er god til engelsk og er glad for at danse og så er hun interesseret i teater, musik og bæredygtighed.

Clara er 19 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 14. august til 25. juni 2024. Clare er rimelig god til engelsk og spiller hockey, hun er spejderleder og glad for naturen og derudover interesserer sig for musik.

Coco er 19 år og kommer fra Kina. Hun skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 14. august til 25. juni 2024. Coco er rimelig god til engelsk, hun spiller klaver og guitar og holder af at læse. Derudover dyrker hun latin dans og er glad for sport (blandt andet basketball og badminton).

Nordjyllands Idrætshøjskole (i Brønderslev)

Diego er 19 år og kommer fra Paraguay. Han skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 16. august til 16. december 2023. Diego er god til engelsk. Han dyrker Taekwondo og underviser også mindre børn i kampsporten og derudover er han glad for hunde.

Olivia er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 16. august til 16. december 2023. Olivia er god til engelsk og dyrker ridning, volleyball, svømning og atletik. Derudover er hun spejderleder hjemme i Belgien og interesserer sig for keramik og tøjdesign. Olivia er lettere overfølsom overfor hunde og katte.

Ali er 18 år og kommer fra Tyrkiet. Han skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 16. august til 16. december 2023. Ali er rimelig ok til engelsk. Han dyrker sport (bl.a. tennis) og interesserer sig også for film og bøger. Derudover holder han meget af dyr (specielt katte og hunde) og er glad for børn.

Vrå Højskole

Aurelien er 17 år og kommer fra fransktalende Belgien. Han skal være elev på Vrå Højskole fra 13. august til 16. december 2023. Aurelien er rimelig ok til engelsk og interesserer sig for at synge, lave videoklips, spille strategispil og hjemme i Belgien er han aktiv i en ungdomsorganisation.

Rune er 18 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Vrå Højskole fra 13. august 2023 til 16. december 2023. Rune er rigtig god til engelsk og interesserer sig for musik og teater og derudover holder hun af at bage, tegne, dyrke yoga, spille klaver, synge – og hun skriver selv sange.

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Emily er 18 år og kommer fra Holland. Hun skal være elev på Snoghøj Højskole fra 6. august til 16. juni 2024. Emily er rigtig god til engelsk og brænder for teater, sang og dans.

Marie Anne er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal også være elev på Snoghøj Højskole fra 6. august til 16. juni 2024. Marie Anne er rigtig god til engelsk og er aktiv indenfor teater. Hun skriver poesi, synger, maler og står på skøjter og derudover er hun spejder hjemme i Belgien.

Odder Højskole (ved Århus)

Bartu er 17 år og kommer fra Tyrkiet. Han skal være elev på Odder Højskole fra 13. august til 11. juni 2024. Bartu er god til engelsk og interesserer sig for teknik og film. Derudover er han glad for at dyrke sport (blandt andet tennis).

Luca er 19 år og kommer fra Argentina. Han skal være elev på Odder Højskole fra 13. august til 16. december 2023. Luca interesserer sig for teknologi og arkitektur og dyrker redskabsgymnastik.

Egå Ungdomshøjskole (ved Århus)

Gaelle er 17 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 6. august 2023 til 30. juni 2024. Gaelle er ok til engelsk og dyrker dans (blandt andet ballet), spiller hockey og holder af at tegne. Hun er allergisk overfor katte og hunde og hun er laktoseintolerant.

Vi forventer at modtage flere ansøgninger til højskolen i løbet af foråret.

Ribe Ungdomshøjskole

Amal er 17 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Ribe Ungdomshøjskole fra 12. august til 30. juni 2024. Amal er rimelig god til engelsk og er glad for sport (blandt andet cykler hun meget), hun holder af at lave mad og er spejder hjemme i Belgien.

Vi forventer at modtage flere ansøgninger til højskolen i løbet af foråret.

Silkeborg Højskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på højskolen.

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på højskolen.

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på højskolen.

Bornholms Højskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på højskolen.

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af livet dér. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for deres skole.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected].

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • (husk at nævne hvilken skole de går på).