Kunne du tænke dig at lære et ungt menneske fra en anden kultur at kende? Der kommer unge mennesker fra hele verden til Danmark til januar og august for at gå på højskole. Vi ønsker også at give dem muligheden for at opleve livet i Danmark uden for højskolen. Vil du hjælpe os med det?

Du kan læse mere om de elever vi får til Danmark nedenfor og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

Ribe Ungdomshøjskole

Benjamin på 17 år kommer fra Chile. Han skal være på Ribe Ungdomshøjskole fra slutningen af september til 30. juni 2023. Benjamin er god til engelsk. Han holder af musik og spiller selv piano og derudover dyrker han sport, blandt andet svømning og basketball.

Giacomo på 17 år kommer fra Italien. Han skal være på Ribe Ungdomshøjskole fra slutningen af september til 23. december 2022. Giacomo er god til engelsk. Derudover er han vild med musik (og han komponerer selv elektronisk musik).

Alejandro på 17 år kommer fra Paraguay. Han skal være på Ribe Ungdomshøjskole fra midten af september til 23. december 2022. Alejandro er god til engelsk. Han holder af udendørsaktiviteter, sport (blandt andet kampsport og basketball) og er aktiv indenfor teater.

Egå Ungdoms-Højskole (ved Århus)

Friedrich på 17 år kommer fra Tyskland. Han skal være på Egå Ungdoms-Højskole fra 4. september til 1. juli 2023. Friedrich er rigtig god til engelsk og han spiller fløjte og violin og så planlægger han at uddanne sig inden for software udvikling.

Odder Højskole (ved Århus)

Rowan på 18 år kommer fra Skotland. Hun skal være på Odder Højskole fra 8. januar til 11. juni 2023. Rowan holder af at danse og interesserer sig for kunst, poesi og filosofi.

Raphael på 20 kommer fra fransktalende Belgien. Han skal være på Odder Højskole fra 8. januar til 11. juni 2023. Raphael er rigtig god til engelsk og han interesserer sig for bøger, film, fremmede kulturer – og så holder han af mad.

Lucia på 18 år kommer fra Guatemala. Hun skal være på Odder Højskole fra 8. januar til 11. juni 2023. Lucia er rigtig god til engelsk og hun holder af dans, kreative aktiviteter og madlavning. Hun har planer om at uddanne sig til arkitekt.

Maximilien på 18 kommer fra fransktalende Belgien. Han skal være på Odder Højskole fra 8. januar til 11. juni 2023. Maximilien er god til engelsk og han brænder for sport (blandt andet dyrker han tennis, fodbold og badminton). Derudover interesserer han sig også for computers.

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Vestjyllands Højskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Vrå Højskole (ved Brønderslev)

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Vrå Højskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Snoghøj Højskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Nordjyllands Idrætshøjskole (i Brønderslev)

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Nordjyllands Idrætshøjskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Brenderup Højskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Silkeborg Højskole

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Silkeborg Højskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Brandbjerg Højskole (ved Vejle)

Vi søger ikke p.t. kontaktfamilier men vi forventer at få flere elever til Brandbjerg Højskole til januar. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende elever til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie for en højskoleelev. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af højskolelivet. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for højskolen.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected]

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • (husk at nævne hvilken højskole de går på).