Hver januar og august modtager AFS udenlandske højskoleelever til landet og i den forbindelse søger vi kontaktfamilier til de unge, således at de får et indblik i livet i Danmark uden for højskolen.

Nedenfor kan du læse mere om de højskoleelever, vi får til Danmark til august og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

Egå Ungdomshøjskole (ved Århus)

Nikolai er 17 år og kommer fra tysktalende Schweiz. Han skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 4. august til 2. juli 2025. Nikolai er rigtig god til engelsk og dyrker fægtning og rugby. Derudover interesserer han sig for teater og er spejder hjemme i Schweiz.

Onur er 18 år og kommer fra Tyrkiet. Han skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 4. august til 21. december 2024, hvorefter han skal være på Odder Højskole fra januar til juni 2025. Onur er god til engelsk og er glad for sport (blandt andet svømmer han og spiller tennis). Derudover interesserer han sig for film og musik.

Nordjyllands Idrætshøjskole (i Brønderslev)

Juan er 18 år og kommer fra Mexico. Han skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 4. august til 29. juni 2025. Juan er god til engelsk og brænder for sport.

Liesl er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 4. august til 29. juni 2025. Liesl er god til engelsk og brænder også for sport – specielt atletik.

Vrå Højskole

Lihn er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Vrå Højskole fra 11. august til 15. juni 2025. Lihn er god til engelsk og interesserer sig for kunst (blandt andet kan hun lide at tegne). Derudover holder hun af at danse. Hjemme i Belgien er hun spejder.

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Yilla er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Snoghøj Højskole fra 4. august til 14. december 2024. Yilla er god til engelsk og holder af sport – hun dyrker blandt andet cykling, volleyball og står på ski. Derudover brænder hun for teatret og sceneoptræden og interesserer sig for design og musik.

Odder Højskole (ved Århus)

Emre er 18 år og kommer fra Tyrkiet. Han skal være elev på Odder Højskole fra 11. august til 14. december 2024. Emre er god til engelsk og dyrker folkedans. Derudover spiller han basketball, interesserer sig for kunst og teater, spiller trommer og holder af at være ude i naturen.

Bornholms Højskole

Nora er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Bornholms Højskole fra 26. august til 18. juni 2025. Nora er god til engelsk og interesserer sig for litteratur, teater og kunst og derudover holder hun af at være ude i naturen.

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af livet dér. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for deres skole.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land? Eller vil du bare gerne vide lidt mere?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected].

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • (husk at nævne hvilken skole de går på).

Du kan også blive weekendfamilie for en AFS-efterskoleelev

I slutningen af juli kom der en række søde unge fra hele verden til Danmark for at gå på efterskole i et år. Som en del af deres oplevelse skal de også have en weekendfamilie som er med til at give dem et indblik i livet i Danmark udenfor efterskolen. Som weekendfamilie ses man med den unge ca. en gang om måneden, om I tager på udflugter eller hygger jer derhjemme  er helt op til jer. Ofte er det blot det at få indsigt i en dansk families liv og hverdag, der er det store eventyr for den unge.

Læs mere HER.

Ribe Ungdomshøjskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Ribe Ungdomshøjskole.

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Vestjyllands Højskole.

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

Vi søger p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Brenderup Højskole.

Brandbjerg Højskole (ved Jelling)

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Brandbjerg Højskole.

Silkeborg Højskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Silkeborg Højskole.