Hver januar og august modtager AFS udenlandske højskoleelever til landet og i den forbindelse søger vi kontaktfamilier til de unge, således at de får et indblik i livet i Danmark uden for højskolen.

Nedenfor kan du læse mere om de højskoleelever, vi får til Danmark nu til januar og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

Vrå Højskole

Charles er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Han skal være elev på Vrå Højskole fra 14. januar til 15. juni 2024. Charles er god til engelsk, spiller klaver og violin og og dyrker teater. Derudover holder han af naturen og er glad for at fiske. Han er spejder hjemme i Belgien – og så brænder han for gamle biler.

Alice er 18 år og kommer fra Frankrig. Hun skal være elev på Vrå Højskole fra 14. januar til 15. juni 2024. Alice er god til engelsk. Hun dyrker tennis og moderne dans, er glad for at synge og derudover brænder hun for alle former for kreative aktiviteter såsom maling/tegning, tøjdesign og fotografi.

Brandbjerg Højskole (ved Jelling)

Zimu er 17 år og kommer fra Kina. Han skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 8. januar til 23. juni 2024. Zimu er god til engelsk og er glad for sport – blandt andet løber han og står på ski, skateboard og snowboard. Derudover interesserer han sig for sprog.

Minyang er 25 år og kommer fra Kina. Hun skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 8. januar til 23. juni 2024. Minyang er rigtig god til engelsk og dyrker sport – bl.a. yoga, boksning og vandring. Hun interesserer sig også for selvudvikling og meditation. Minyang har været udvekslingsstudent i Frankrig i et år gennem AFS.

Ribe Ungdomshøjskole

Val er 16 år og kommer fra Paraguay. Han skal være elev på Ribe Ungdomshøjskole fra 7. januar til 30. juni 2024. Val er rimelig god til engelsk. Han dyrker kampsport og interesserer sig for madlavning og musik.

Egå Ungdomshøjskole (ved Århus)

Victoria er 18 år og kommer fra Uruguay. Hun skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 4. januar til 30. juni 2024. Victoria er god til engelsk. Hun holder af dyr (specielt hunde) og er glad for sport.

Odder Højskole (ved Århus)

Simon er 18 år og kommer fra Argentina. Han skal være elev på Odder Højskole fra 7. januar til 8. juni 2024. Simon er god til engelsk, han komponerer musik og spiller selv (klaver, guitar, basguitar, fløjte og ukulele). Han interesserer sig også for politik og filosofi – og holder af at spille fodbold.

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Coline er 20 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Snoghøj Højskole fra 7. januar til 16. juni 2024. Coline er god til engelsk. Hun interesserer sig for musik og spiller selv på fløjte. Derudover holder hun af at synge, danse, lave mad – og optræde på en scene.

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Louna er 18 år og kommer fra Frankrig. Hun skal være elev på Vestjyllands Højskole fra 7. januar til 8. juni 2024. Louna er rigtig god til engelsk og interesserer sig for kunst, teater, bøger og film. Derudover både maler og tegner hun og er glad for naturen og sport (blandt andet pilates, fitness, cykling, vandring og løb). Louna spiser ikke kød og er lidt bange for store hunde.

Nordjyllands Idrætshøjskole (i Brønderslev)

Leonard er 19 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Han skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 7. januar til 29. juni 2024. Leonard er god til engelsk og dyrker snowboard, skateboard og fitness.

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af livet dér. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for deres skole.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected].

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • (husk at nævne hvilken skole de går på).

Du kan også blive weekendfamilie for en AFS-efterskoleelev

I slutningen af juli kom der en række søde unge fra hele verden til Danmark for at gå på efterskole i et år. Som en del af deres oplevelse skal de også have en weekendfamilie som er med til at give dem et indblik i livet i Danmark udenfor efterskolen. Som weekendfamilie ses man med den unge ca. en gang om måneden, om I tager på udflugter eller hygger jer derhjemme  er helt op til jer. Ofte er det blot det at få indsigt i en dansk families liv og hverdag, der er det store eventyr for den unge.

Læs mere HER.

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på højskolen.

Silkeborg Højskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Silkeborg Højskole.

Bornholms Højskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Bornholms Højskole.