Hver januar og august modtager AFS udenlandske højskoleelever til landet og i den forbindelse søger vi kontaktfamilier til de unge, således at de får et indblik i livet i Danmark uden for højskolen.

Nedenfor kan du læse mere om de højskoleelever, vi får til Danmark til august og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være AFS-kontaktfamilie.

Tag kontakt med os på 38 32 23 03 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

Egå Ungdomshøjskole (ved Århus)

Onur er 18 år og kommer fra Tyrkiet. Han skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 4. august til 21. december 2024, hvorefter han skal være på Odder Højskole fra januar til juni 2025. Onur er god til engelsk og er glad for sport (blandt andet svømmer han og spiller tennis). Derudover interesserer han sig for musik og har også prøvet at lave film.

Scarlett er 18 år og kommer fra Panama. Hun skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 4. august til 2. juli 2025. Scarlett er rimelig god til engelsk og interesserer sig for andre kulturer. Derudover brænder hun for at lære mere om højskolelivet og opleve en anden undervisningsform end hun er vant til i Panama.

Jurian er 16 år og kommer fra Holland. Han skal være elev på Egå Ungdomshøjskole fra 4. august til 21. december 2024. Jurian er god til engelsk og brænder for sport – blandt andet spiller han foldbold. Derudover er han glad for skak og interesserer sig for at bygge robotter.

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Lionel er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Han skal være elev på Snoghøj Højskole fra 14. august til 16. juni 2025. Lionel er god til engelsk og interesserer sig for teater og kunst. Han er spejder hjemme i Belgien. Lionel er vegetar men fleksibel.

Anne er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Snoghøj Højskole fra 14. august til 14. december 2024. Anne er rigtig god til engelsk og brænder for teatret og kreative aktiviteter, som f.eks. at male og tegne. Derudover er hun glad for naturen og holder af vandreture. Anne er vegetar.

Yilla er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Snoghøj Højskole fra 14. august til 14. december 2024. Yilla er god til engelsk og holder af sport – hun dyrker blandt andet cykling, volleyball og står på ski. Derudover brænder hun for teatret og sceneoptræden og interesserer sig for design og musik.

Vrå Højskole

Caitlin er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Vrå Højskole fra 11. august til 15. juni 2025. Caitlin er rigtig god til engelsk (hun har en engelsk mor) og hun er glad for dyr (specielt hunde, katte og heste). Derudover holder hun af at tegne, male, fotografere, bage og spille tennis og sidste sommer arbejdede hun i en iskiosk på Bornholm, så hun kender lidt til Danmark. Caitlin er lettere laktoseintolerant.

Lihn er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Vrå Højskole fra 11. august til 15. juni 2025. Lihn er god til engelsk og interesserer sig for kunst (blandt andet kan hun lide at tegne). Derudover holder hun af at danse. Hjemme i Belgien er hun spejder.

Katharina er 18 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Vrå Højskole fra 11. august til 14. december 2024. Katharina er rigtig god til engelsk og er glad for udendørs aktiviteter (blandt andet vandring og cykling). Derudover spiller hun klaver, ukulele, trommer og harmonika og hun synger også. Hun holder af dyr og hjemme i Belgien er hun aktiv som spejder.

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

David er 20 år og kommer fra Brasilien. Han skal være elev på Brenderup Højskole fra 15. august til 22. december 2024. David er rigtig god til engelsk og han er glad for sport – blandt andet spiller han fodbold.

Amadine er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Brenderup Højskole fra 15. august til 22. december 2024. Amadine er rimelig god til engelsk. Hun dyrker tennis og sang, spiller klaver og interesserer sig for teater og kunst.

Nordjyllands Idrætshøjskole (i Brønderslev)

Liesl er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 14. august til 29. juni 2025. Liesl er god til engelsk og brænder for sport – specielt atletik.

Juan er 18 år og kommer fra Mexico. Han skal være elev på Nordjyllands Idrætshøjskole fra 14. august til 29. juni 2025. Juan er god til engelsk og brænder også for sport.

Brandbjerg Højskole (ved Jelling)

Leonie er 18 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Brandbjerg Højskole fra 15. august til 18. december 2024. Leonie er god til engelsk og dyrker musik (klaver and trompet). Hun er spejderleder hjemme i Belgien og holder af at at være ude i naturen. Derudover er hun meget glad for børn, hun holder af bagning, havearbejde og dyr og endelig dyrker hun boksning. Leonie er allergisk overfor tobaksrøg.

Ribe Ungdomshøjskole

Lily er 17 år og kommer fra fransktalende Belgien. Hun skal være elev på Ribe Ungdomshøjskole fra 10. august til 25. juni 2025. Lily er god til engelsk og hun er glad for sport og for at læse bøger.

Odder Højskole (ved Århus)

Emre er 18 år og kommer fra Tyrkiet. Han skal være elev på Odder Højskole fra 11. august til 14. december 2024. Emre er god til engelsk og dyrker folkedans. Derudover spiller han basketball, interesserer sig for kunst og teater, spiller trommer og holder af at være ude i naturen.

Bornholms Højskole

Nora er 17 år og kommer fra flamsktalende Belgien. Hun skal være elev på Bornholms Højskole fra 26. august til 18. juni 2025. Nora er god til engelsk og interesserer sig for litteratur, teater og kunst og derudover holder hun af at være ude i naturen.

Hvad er en kontaktfamilie?

At være kontaktfamilie for en AFS-højskoleelev er en rigtig god anledning til at få nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land. Samtidig vil kontaktfamilien få besøg af et menneske, som skal indgå som en del af familien og dermed få familien til at se sig selv og sine omgivelser med friske øjne.

Det er en ret fleksibel opgave at være kontaktfamilie. Den unge bor på højskolen og bliver i mange tilfælde opslugt af livet dér. Men mange synes også, at det er spændende og hyggeligt at have en dansk kontaktfamilie og dermed få indblik i livet uden for deres skole.

Hvor tit og hvordan man er sammen, er noget man selv aftaler med den unge, men man skal være forberedt på at tilbringe tid sammen med den unge ca. en gang om måneden.

Kontakt AFS

Kunne du være interesseret i at blive kontaktfamilie for én af de unge og derigennem få et nærmere kendskab til en anden kultur og et andet land? Eller vil du bare gerne vide lidt mere?

Så send nedenstående formular ind til AFS eller kontakt Annette Bauer på 38 32 23 03 eller [email protected].

Send mig flere informationer / kontakt mig

  • (husk at nævne hvilken skole de går på).

Du kan også blive weekendfamilie for en AFS-efterskoleelev

I slutningen af juli kom der en række søde unge fra hele verden til Danmark for at gå på efterskole i et år. Som en del af deres oplevelse skal de også have en weekendfamilie som er med til at give dem et indblik i livet i Danmark udenfor efterskolen. Som weekendfamilie ses man med den unge ca. en gang om måneden, om I tager på udflugter eller hygger jer derhjemme  er helt op til jer. Ofte er det blot det at få indsigt i en dansk families liv og hverdag, der er det store eventyr for den unge.

Læs mere HER.

Vestjyllands Højskole (ved Ringkøbing)

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Vestjyllands Højskole.

Silkeborg Højskole

Vi mangler p.t. ikke kontaktfamilier til elever på Silkeborg Højskole.