years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Vil du gerne…

Opleve landet, der er kendt for blandt andet venlighed, natur, ishockey og ahorn? Canada er verdens andenstørste land, men dets størrelse kan ikke måles op i dets indbyggertal. 89 % af landet er ubeboet, da Canada strækker sig langt ind i Arktis, og halvdelen af landet er dækket i skov. Den fransktalende del adskiller sig fra den engelsktalende, men sammenblandingen af engelsk, inuit og fransk kulturarv danner et stærkt enestående Canada. Landet er verdenskendt for sit utroligt venlige og multikulturelle folkefærd, som vil kunne give dig et helt fantastisk ophold i The Land of Maple Leaf.

Hvis du er nysgerrig og ønsker at få tilsendt mere landespecifikt materiale om Canada og/eller andre lande, tryk her og bestil informationsmateriale: Bestil informationsmateriale

Du kan også læse mere om Canada lige her: Informationsside om Canada.

Vær opmærksom på…

  • Aldersgrænser for årsprogrammet: Du skal mindst være fyldt 15 år og 3 måneder og må ikke være over 17 år og 5 måneder på afrejsetidspunktet i medio august.
  • Aldersgrænser for 4-ugers skoleprogram: Du skal mindst være fyldt 15 år og må ikke være over 18 år på afrejsetidspunktet.
  • Vi sender kun til den fransktalende del af Canada på helårsprogrammet. På det korte sommerprogram kan du også komme til den engelsktalende del.
  • Du behøver ikke at kunne tale fransk før opholdet, men det er en god idé at sætte sig lidt ind i sproget og lære nogle smågloser, f.eks. via en app.
  • Det er ulovligt for unge under 18 år at ryge i Canada.
  • Langt de fleste placeres på landet eller i mindre byer. Det er sjældent, at vi placerer i storbyer.
  • Det er en realitet, at der er mange måder at være familie på i Canada (enlige forældre, homoseksuelle par, familier uden eller med delebørn etc). Vores værtsfamilier afspejler dette, og det er vigtigt, du er okay med det.

“Jeg ankom til Québec stille og meget nervøs, for hvad det var, jeg havde rodet mig ud i. Straks skulle jeg dog opleve, at stedet jeg befandt mig i, var hjemsted for de mest åbne mennesker, jeg nogensinde havde mødt. Selvom jeg intet fransk kunne ved ankomsten, blev jeg ikke holdt udenfor – jeg blev inddraget i samtaler og sportsaktiviteter, som om jeg havde boet der hele livet, samtidig med at folk hjalp mig godt på vej med sproget. Dette gjorde mig hurtigt integreret i lokalsamfundet, og den dag i dag har jeg stadig kontakt med familie og venner fra dengang. Sidebemærkning: største overraskelse for mig var dog nok vejret – da jeg ankom i august var der 30 grader, og blot et par måneder senere var der minus 40 grader, men da jeg tog hjem igen i juli, var der plus 35. Jeg måtte købe nyt tøj flere gange..” – Jonas (2013/2014)