Med sit kæmpeareal er Canada verdens næststørste land (efter Rusland). Dog bor 90 % af befolkningen indenfor et bælte på op til 160 kilometer fra den sydlige grænse, nemlig grænsen til USA.

Canada strækker sig langt ind i Arktis, hvor vintrene er lange, mørke og hårde, og det bliver kun værre jo længere nordpå du kommer. Det er grunden til, at 89 % af Canada er ubeboet, og mere end halvdelen af landet er dækket af skove.Dog har canadiere en høj levestandard, der er sammenlignelig med USA, og selvom den canadiske livsstil til forveksling ligner den amerikanske, så er den canadiske kultur mindre ubesindig.

Canada tilbyder en venlig men reserveret mosaik af kulturarv, der inkluderer britisk apati, fransk entusiasme, Inuitkultur og selv kinesiske traditioner, specielt i Vancouver, som har den største kinesiske befolkning af alle byer udenfor Asien. Canadiere tolererer tålmodigt denne livlige sociale sammensætning, måske især fordi alle Canadas kulturer deler en uanfægtet lidenskab for ishockey.

Måltider er meget vigtige i Canada, og det er ofte her, at familien samles og snakker om løst og fast.

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis bo i en lille by, på landet og måske endda på en gård. Forældre i canadiske familier deler normalt de huslige pligter, og børn hjælper til med dagligdagens gøremål og at tilberede måltider. Mange canadiske familier er forskellige, så du kan komme til at leve med flere kulturer under ét tag. Offentlig transport i Canada er ikke altid til at regne med, så familien planlægger ofte i god tid, at alle kan få et lift.

A photo posted by Pablo (@heyitspab) on

A photo posted by Nicole🙈 (@itsme.nicole) on

Skolegang

Lokale skoler er meget inkluderende og forsøger at opfylde alle skolebørns individuelle uddannelsesmæssige behov. Oftest er de også gerne samlet i én bygning.

Sprog

Engelsk og fransk er de officielle sprog i Canada. Nogle skoler vil tilbyde sprogundervisning på begynder-niveau, men AFS opfordrer udvekslingsstudenter til at sætte sig lidt ind i fransk på forhånd (hvis du skal bo i Quebec) og engelsk (hvis du skal bo i andre dele af Canada), så du kan deltage i de almene læseplaner i skolen.

So today I had my first ever poutine and went apple picking! 🙂 #poutine #afscanada

A photo posted by Sarah Salmons (@ser_bear17) on

Mad

Maden i Canada afviger fra region til region. I Quebec eksempelvis er der en stærk fransk indflydelse på maden, og du vil opleve masser af af kød, kartofler, ærtesuppe, franske kager, brød, pandekager og oste. En favorit snack er poutine, som er pommes frites dækket med sovs og ost.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Canada

Canada_DennisJarvis

4-ugers skoleprogram

  • DestinationCanada
  • VarighedFlere muligheder
  • Pris36.800 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • jul 2024 - aug 2024
    • jul 2025 - aug 2025