Mille er på udveksling i Costa Rica. Hun har været afsted i tre måneder, og der kan ske meget på tre måneder – og det kan både være gode og dårlige oplevelser. Her kan du læse om Milles oplevelser, og hvordan hun håndterer dagligdagens op- og nedture.

Hej mit navn er Mille, og jeg har nu været i Costa Rica i lidt over 3 måneder. Der har både været op- og nedture på denne korte tid.

Værtsfamilieskift
Jeg ankom d. 26 juli, og efter en velkomstlejr kom jeg hjem til min familie d. 28. juli.  Jeg startede ud med at have det okay i min familie. Men efter en måneds tid begyndte jeg ikke at have det så godt der mere.
Efter jeg havde snakket med min kontaktperson, valgte jeg at vente lidt og give familien en ekstra chance. Jeg skulle så på en AFS-orientering i 4 dage. Jeg kom hjem om søndagen, og mandag morgen tog jeg i skole. Der fik jeg en besked fra min kontaktperson om, at jeg skulle skifte værtsfamilie. Jeg blev så glad, og min værtsmor skrev en besked til mig om,  at hun ville pakke mine ting og sende en uber til at hente mig tidligt fra skole. Min kontaktperson tog mig hjem til min nye, midlertidige familie, som jeg nu bor hos, og jeg elsker dem rigtig meget, og de kan også godt lide mig, så de har valgt at beholde mig resten af min udveksling, hvilket jeg er rigtig glad for. Og alt er bare endt lykkeligere.

Mille har udfordret sin højdeskræk og prøvet den længste svævebane i Costa Rica

Oplevelserne med andre udvekslingsstudenter
For at fortælle lidt om nogle andre ting jeg har oplevet her, vil jeg fortælle lidt om nogle af de ture, jeg har været på med AFS.

Jeg var på stranden Santa Teresa, hvor jeg fik lov til at prøve at surfe og badede i kæmpe bølger, som var højere end mig. Jeg har også for cirka to uger siden været i Monteverde, som er en lille by oppe i bjergene. Der fik vi en tur i en regnskov om aftenen, mens der var helt mørkt, og det styrtede ned med regn. Vi skulle også op i nogle rigtig store svævebaner, hvilket var ret svært for mig med højdeskræk, men jeg fik kørt på den længste svævebane i Latinamerika og hoppede ned 20 meter fra en bro i en snor.

Mille sammen med to udvekslingsstudenter fra Schweiz

Her på min udveksling har jeg mødt rigtig mange forskellige mennesker fra forskellige kulturer, og jeg er blevet rigtig gode venner med mega mange af udvekslingsstudenterne. Jeg går i skole med tre af de andre udvekslingsstudenter: en fra Tyskland, en fra Schweiz og en fra Italien. Der er også en tysk udvekslingsstudent mere, som er her med en anden organisation.

Alle os udvekslingsstudenter kommer rigtig godt ud af det med hinanden, fordi vi alle kan forstå, hvordan de andre har det med at være væk hjemmefra. Der er nemlig både op- og nedture, når man er så langt væk hjemmefra i så lang tid. Der er er nogle dage, hvor man savner hjemme mere end andre dage, men der er heldigvis altid en at snakke med, enten en af de andre udvekslingsstudenter eller en fra familien.

 

 

Mille sammen med de andre danske udvekslingsstudenter