Har du lyst til at hjælpe en ung volontør med at falde til i Danmark? Synes du nye kulturer er spændende? Har du lyst til at vise den danske kultur frem? Har du lyst til at mødes med et ungt menneske en gang om måneden?

Hvis du stadig tænker JA, så håber vi at du har lyst til at blive kontaktperson eller kontaktfamilie for en af vores volontører 🙂

De ankommer fra august til slut september og skal være her 10-12 måneder.

Skriv til os på [email protected] eller ring på 3832 2304, hvis du vil høre mere eller hvis du her finder én du har lyst til at være kontaktperson for.

Nederst på siden kan du læse mere om hvad det vil sige at være kontaktperson!

 

Volontører i Jylland

 

Oleksandra fra Ukraine.
26 år gammel.
Volontør på Blåkilde Efterskole tæt på Skjern i Vestjylland.

 

Sofia fra Rusland.
20 år gammel.
Volontør på Ribe Ungdomshøjskole ved Ribe.

 

 

Hvad er en kontaktperson?

En kontaktperson er en person eller en familie, som har lyst til at være en ekstra støtte for en ung, der er ny i Danmark. Volontørerne er her for at arbjede frivilligt på et socialt projekt og for at lære. De er her oftest 10-12 måneder. Det kan være en stor omvæltning at komme til et nyt land og derfor kan det være vigtigt med en ekstra støtte.

Det er en spændende mulighed for at lære en ny kultur at kende og også at dele ud af den danske! Det kan være meget trygt for volontøren at have en person, som ikke er involveret i deres normale dagligadag på projektet og som er en kontakt ud i lokalsamfundet. Din rolle som kontaktperson går vigtigst af alt ud på at støtte op omkring volontøren og hjælpe med at falde på plads. Når man først kommer til Danmark kan der være mange nye indtryk og man kan have brug for en hjælpende hånd til at forstå den kultur man er landet i.

Det kan være at du skal vise dine favoritsteder i lokalområdet, det kan ske at du skal hjælpe med at finde fritidsaktiviteter, måske du skal hjælpe med at forstå hvad E-Boks egentlig er for noget, eller det kan ske du skal være der til at tage en snak, hvis der er noget som er svært. Det kan også ske at I bare skal opbygge et venskab 🙂

Kontaktperson-rollen er ret fri sådan så I netop kan forme det sådan som det passer jer bedst. Vi opfordrer jer til at I mødes en gang om måneden og til at starte med får en god snak omkring forventningerne til hinanden.

Alle kan blive kontaktperson, uanset køn, alder og baggrund osv. Det vigtigste er, at du har lyst og hjerterum til at lære et unge menneske at kende.

Vi vil i slut september afholde et infomøde for nye kontaktpersoner, hvor du kan høre mere om rollen og vil blive guidet i gode råd og tips til at være en god kontaktperson.

Kunne det være noget for dig eller måske nogen i dit netværk? Ræk ud til os på [email protected] eller 3832 2304, hvis I er interesseret i at høre mere.