Anne Sofie startede sit dykkerprojekt på Seychellerne i maj 2021. Det var meningen at hun skulle være der i 8 uger, men hun endte med at forlænge sit ophold, og til sidst blev hun ansat som Field Assistant på projektet! Her er hendes historie:

 

Marine-conservation program, Mahe, Seychellerne

Det vi først og fremmest bruger tid på her hos GVI på Seychellerne er at dykke – hvad end det er for at studere, indsamle data eller bare for at have det sjovt.

Når du ankommer til basen, får du tildelt et fokusområde (det kan være koraller, fisk eller hvirvelløse dyr), som du over en periode skal lære alt der er vigtigt at vide og kende til. Dette foregår ved at studere og læse, men også ved at dykke hver dag, hvor vi får mulighed for at se alt det vi hører om i virkeligheden. Når man så endelig er klar, bliver man sendt afsted på dyk alene med en makker (som typsik har samme fokusområde som dig), for at indsamle data og vigtige informationer om sit givne område. Det er disse informationer der bliver sendt videre til større organisationer og virksomheder, som bruger den data du har indsamlet, til at holde øje med – og forhåbentligt forbedre – dyr og korallers levevilkar, som ellers er hårdt ramt af global opvarmining og markante temperaturstigninger i verdenshavene.

Jeg har personligt fået tildelt fokusområdet: koraller. 

 

På de ovenstående billeder er jeg at finde under vandet, hvor jeg har det sjovt, men hvor jeg samtidig holder øje med og lærer diverse koraller at kende (hvordan de ser ud og hvilken kategori hører de under).

Det er altid dejligt at tilbringe tid på vandet. Det er sjovt og fedt, at vaere sammen med folk, som har de samme interesser, og den samme forkærlighed for dykning som dig. 

På de ovenstående billeder kan vi ses henholdsvis gøre os klar til et dyk, være på vej ned og tilbringe tid på båden ind imellem to dyk (her bruger vi typisk tiden på at sole os).

Når vi ikke er i vandet, tilbringer vi tiden på basen. Her har vi i løbet af dagen nogle ting vi altid skal gøre og holde styr på – som blandt andet at lave mad til os alle, og sørge for, at basen bliver holdt god og ren. 

Ellers hygger vi os bare sammen, og finder på sjove ting at lave i løbet af dagen. 

På de ovenstaående billeder, kan vi blandt andet ses spise aftensmad sammen, som vi altid gør i det store fælles køkken.

Basen er derudover omringet af smukke grønne omgivelser, og jeg har sjældent set et sted mere frodigt og smukt som Seychellerne. 

Noget af det aller bedste er selvfølgelig også weekenderne, hvor vi har mulighed for at gøre lige hvad vi har lyst til.

På de ovenstående billeder kan vi blive set, være ude og vandre på en af Seychellernes mange flotte vandreture (dette har de i særdeleshed været gode til at opretholde, og de går meget op i deres stier og ture gennem de flotte grønne bjerge og omgivelser). Ligeledes kan vi blive set på cykel på en af de små nærliggende øer ved navn La Digue – hvor den eneste måde man kommer rundt på, er på cykler man får når man ankommer.

Her er i sandhed smukt over det hele! 

 

Jeg er siden min ankomst blevet tilbudt job hos GVI, som jeg nu har valgt at sige ja tak til. Jeg skal blive her til og med oktober, og min oficielle stilling hedder; Field Assistant. Min rolle kommer til at være en hjælpende hånd her på basen, og udføre opgaver – store som små. 

Jeg er spændt på denne mulighed og hvilke oplevelser og udfordringer det giver mig. 

Jeg vil ligeledes få min såkaldt Divemaster under mit ophold her, og det glæder jeg mig enormt meget til!

 

Anne Sofie

 

Læs flere historier HER.