Mit ESC-ophold i Frankrig 

 

Fra 1. oktober 2020 til 30. juni 2021 var jeg ved hjælp af ESC i Frankrig. Jeg boede i byen Saint-Brieuc, som ligger i regionen Bretagne. Det var fantastisk at have så længe til at lære både lokalområdet og regionen virkelig godt at kende. Jeg lærte hvordan kulturen i netop denne region adskiller sig fra resten af Frankrig, og havde tid til at se de mange smukke steder i Bretagne. 

 

Mange af disse oplevelser delte jeg med de andre frivillige, som jeg lærte at kende i løbet af mit ophold. Vi boede fire sammen i et hyggeligt hus kun 10 minutter fra bymidten, og én af dem arbejdede jeg også sammen med hos Europ’Armor. Derudover var der en del andre frivillige i byen, men også i andre byer i nærheden. Fællesskabet med de andre frivillige, og ikke mindst det venskab jeg fik med en lille tæt gruppe, har nok været det bedste ved mit ophold. Selvom vi kom fra forskellige lande, så havde vi alligevel meget til fælles. Det er egentlig ikke så anderles med venner fra andre lande end med venner fra ens eget land: man bliver venner, fordi man kan godt kan lide at være sammen.  

 

Jeg talte allerede noget fransk i forvejen, men jeg kan alligevel mærke en stor udvikling. Det er noget helt andet at lære et sprog ”i virkeligheden” end i et klasselokale. Til tider mere udfordrende, men samtidig så meget sjovere! 

 

Når folk har været på udlandsophold, kommer de altid hjem og siger alle de samme ting: ”uforglemmeligt, jeg har udviklet mig så meget, venskaber for livet, fantastiske oplevelser…” Jeg troede før, at de fleste nok overdrev. Men efter mine 9 måneder i Frankrig har jeg nu lyst til at sige lige netop det…

 

Læs flere historier HER.