Hej, mit navn er Nicholas og jeg er 21 år gammel. De sidste 4 uger har jeg arbejdet som frivillig på et program i en lille by i Costa Rica. I alt skal jeg være her i 6 uger, og jeg tror dette er en perfekte mængde tid, til både at etablere en hverdag med forskellige udfordringer samt opleve resten af Costa Rica i fritiden.

Selve programmet er meget fleksibelt og alsidigt, da dette har en masse samarbejdspartnere. Den lokale skole, hvor vi lærer engelsk til børn fra 1.- til 6. klasse, to forskellige engelskklasser med det primære formål at styrke turismen i området. Derudover samarbejder programmet med to indfødte landsbyer, Nauri Awari og Tsiobata, som har givet mig et indblik i en side af Costa Rica, jeg ikke ville få blot som rejsende.

Weekenderne bruger jeg på at opleve andre steder i Costa Rica. Jeg har blandt andet været i Tortuguero National Park og Puerto Viejo på den caribiske kyst.

Alt i alt har denne oplevelse givet mig muligheden for at sætte pris på mere end blot den smukke natur i Costa Rica, nemlig også kulturen og menneskerne.

Frygt ej hvis dit spanske sprog er en hæmsko for at tage afsted. Mit spanske var stabilt inden programstart, men heldigvis kunne jeg supplere op med 1 til 1 spansktimer ved basen, som er givtige. Det er dog sjovere at kunne snakke med folk fra lokalsamfundet indimellem, så et godt råd fra mig vil være at lære flere spanske fraser end de typisk ferie-anvendte “dos cervezas, por favor” og “uno más”.

😄

Jeg håber at du som læser har fået et endnu bedre indblik i programmet og mere blod på tanden for at rejse til Costa Rica!

Pura Vida og mange hilsner fra

Nicholas

Er du interesseret i samme program? Du finder det her: https://www.afs.dk/programs/volunteer-with-children-in-costa-rica/