Josefine fra Roskilde har valgt at tage på programmet Undervis børn i Himalaya bjergene i Nepal  Her kan du læse hvad hun siger om sit program:
Hej, mit navn er Josefine, og jeg er 19 år gammel. De seneste 4 uger har jeg haft fornøjelsen af, at være frivillig i Pokhara, Nepal. Mit arbejde her har bestået i at undervise nepalesiske børn i alderen 7-12 år i engelsk. Denne undervisningsoplevelse har været intet mindre end fantastisk. Børnene udstråler både nysgerrighed overfor én som person og en oprigtig interesse for at lære engelsk. Det giver en helt særlig følelse at vide, at man er med til at skabe bedre fremtidsmuligheder for dem på arbejdsmarkedet, da engelskkundskaber spiller en væsentlig rolle.
Frivilligt arbejde
Børnene viser en entusiasme og engagement i deres læringsproces, hvilket gør undervisningen til en utroligt givende oplevelse. Visse undervisningselementer blev hurtigt populære, såsom tegne- og farveaktiviteter, danse “Simon says” og spillet “hangman”. Det er børn man har med at gøre, og derfor må undervisningen også gerne bestå af lidt leg. Børnene udstrålede altid glæde og så frem til den næste undervisning med dig.
En typisk dag
En typisk dag for mig begyndte med skolestart kl. 10:15, hvorefter jeg havde tre forskellige klasser af 45 minutters varighed. Efter undervisningen var der en frokostpause på lidt over en time, hvorefter jeg igen havde en klasse. Herefter vendte jeg tilbage til mit homestay.
Jeg delte homestay med omkring 6-8 andre frivillige, både drenge og piger. Hver anden uge kom nye frivillige til, mens andre tog hjem. Mit team blev utroligt tæt, og vi nød at tage på ture sammen. Vores udflugter omfattede besøg på caféer ved søen eller i byen, jungle-safari, flod-rafting og små dagsture rundt i Pokhara. Nepal tilbyder massere af oplevelser, og man kan også vælge at forbinde turen med en rejse til Mount Everests basecamp, hvis det skulle friste. Derudover er Nepal et smukt land med rig natur og bjerge, som overrasker hver evig eneste dag.
På denne rejse har jeg ikke blot haft muligheden for at arbejde med skønne og sjove børn, men også for at fordybe mig i en ny kultur og skabe venskaber for livet. Jeg kan varmt anbefale en tur til Nepal, hvor man får chancen for at møde et fantastisk team af medarbejdere, engagere sig med andre frivillige og opleve den venlige og imødekommende nepalesiske kultur.
Læs flere historier HER.