Theres fra Ringkøbing er på frivilligprogrammet i Mexico, hvor hun underviser børn i engelsk, og her kan du læse hvad hun skriver til os:

 

Hej jeg hedder Theres, jeg er 20 år gammel, og er lige nu på et frivilligt program i Mexico, hvor jeg underviser børn i Engelsk.

Jeg bor og arbejder i staten Oaxaca som ligger i den sydvestlige del af Mexico. I Oaxaca bor jeg i byen Asunción Ixtaltepec sammen med min værtsfamilie som er super søde. Min værtsfamilie består af mor, far, 2 lillesøstre på henholdsvis 8 og 4, en lillebror på 2 og en hushjælper. Det er en ret stor familie, og der er altid liv i huset, hvilket er super hyggeligt. 

Jeg arbejder i byen El Espinal, som er nabobyen til den by jeg bor i. Jeg laver frivilligt arbejde i organisationen som hedder DIF Municipal, og deres mål er at styrke og hjælpe de mest udsatte personer i befolkningen. De tilbyder forskellige kurser til børn. En af dem de tilbyder lige nu er engelsk undervisning, som jeg underviser. Jeg underviser 4 dage om ugen mandag til torsdag, hvor eleverne er delt op i 2 hold. De 2 hold er delt op i de yngre 8-10 år, og de ældre10-13 år. Hver dag underviser jeg 2 timer fra 16-18, da det er efter skole for børnene, og jeg underviser skiftevis de to hold. Jeg har meget frihed i hvad jeg underviser, da jeg ikke har fået nogle specifikke ting som jeg skal undervise dem i. Så hver formiddag sidder jeg og forbereder min undervisning for den dag. 

Jeg synes det er meget hyggeligt at undervise børnene, da de altid virker begejstrede og glade for at lære mere engelsk end de gør i skolen. De altid klar til at deltage, men kan engang i mellem godt blive lidt for højlydte. Det er rigtig dejligt at se børnene lave fremskridt, og deres begejstring når de har forstået tingene. Jeg er også glad for at vide, at jeg kan hjælpe børnene med nogle fremtidsmuligheder, da de ikke lære så meget engelsk i skolen. Det er ikke kun mig der giver børnene noget, jeg får også noget af dem. De viser og forklare mig også en masse om den mexicanske kultur og det spanske sprog. De er også altid nysgerrige om at vide en masse ting om og hvor jeg kommer fra, da det er et land langt væk for dem, og med en helt anden kultur. 

Min fritid bruger jeg på at være sammen med familie, mine venner og andre udvekslingsstudenter. Sammen med min familie har jeg været på nogle forskellige dagsture, såsom stranden eller ojo de agua, hvilket er en naturlig vandkilde. Ellers er der næsten altid et eller andet vi skal til, såsom: fødselsdage, barnedåb eller bryllup. På den måde lære jeg også en masse om den mexicanske kultur. Jeg har også 2 gange været i Oaxaca city, en gang med mine bedsteforældre, hvor jeg blandt andet også fik set Monte Albán, som er et arkæologisk område med de pyramider som man kender fra Mexico. Og anden gang var jeg der med Gudforældrene af min søskende, hvor jeg var der til Día de los muertos, som så fedt at opleve. Ellers nyder jeg bare min tid her med ny mad, ny kultur og nyt sprog.

 

Jeg vil helt klart anbefale andre at gribe muligheden for at tage til Mexico på et frivilligt program, man får oplevet en helt ny kultur og levemåde og man er med til at styrke børns engelskkundskaber. Generelt vil jeg sige at det at tage ud som frivillig, om så det er i Mexico eller ej, er en meget god måde at opleve verden på, og få en bedre indblik i en anden kultur end sin egen. 

Hvis du vil vide mere om frivilligprogrammet i Mexico, læs HER.

Husk at programmet som du ser på hjemmesiden, er bare et eksempel af frivilligt arbejde man kan lave. Man kan også bl.a. også undervise børn i engelsk.