Nanna fra Århus var frivillig i Ghana, hvor hun underviste børn i engelsk, og her kan du læse om hendes oplevelse:

 

Siden jeg startede på gymnasiet, har jeg vidst, at jeg gerne ville ud at rejse selv, og at jeg gerne ville lave noget frivilligt arbejde. Jeg havde kigget på forskellige former for frivilligt arbejde i udlandet igennem mine første sabbatår, men jeg var både bekymret for at “vælge forkert” og for at skulle rejse alene for første gang, så jeg blev ved med at udskyde beslutningen. Da jeg startede på mit tredje sabbatår, besluttede jeg mig for, at det var nu, at jeg skulle afsted. Jeg fandt et frivillig-program til Ghana på AFS´s hjemmeside, som fangede min opmærksomhed. Jeg tilmeldte mig, havde et Teams møde med AFS Interkulturs program coordinator, og jeg kunne mærke, at det var det, jeg skulle.

Jeg mødte en del udfordringer i ansøgningsprocessen, hvor jeg blandt andet havde problemer med mit visum. Det var en stressende proces, men jeg havde heldigvis AFS i ryggen til at hjælpe mig. Jeg endte med at tage afsted mod Ghana en januar nat med snestorm, fik mit pas og visum i sidste øjeblik, og da jeg nåede frem i lufthavnen, blev mit fly aflyst. Jeg fik ombooket mit fly, og da jeg nåede frem til Ghana et halvt døgn senere end planlagt, var min bagage ikke dukket op. GVI, som stod for programmet i Ghana, hjalp og støttede mig, og jeg fik min bagage dagen efter. Man kan roligt sige, at det var en turbulent start, men jeg følte mig grebet og støttet hele vejen igennem både af AFS Interkultur og af GVI, og jeg ville gøre det hele igen. Jeg fik en fantastisk og lærerig måned I Ghana, hvor jeg lærte mere end jeg havde turde håbe på. Jeg lærte om kultur, både Ghanas og min egen, men jeg lærte også en hel masse om mig selv. Derudover mødte jeg en masse fantastiske mennesker i Ghana; personalet, andre frivillige fra hele verden og lokale børn og voksne fra Kokrobite, hvor vi boede. Når man rejser ud som frivillig, er man omgivet af mennesker med gode intentioner, som brænder for at gøre noget meningsfuldt, hvilket er et virkelig inspirerende miljø at være i, og jeg er sikker på, at jeg har fået nye venner for livet. Jeg kigger tilbage på min rejse til Ghana med taknemmelighed, større viden end før jeg tog afsted, et ændret verdensbillede, mere gå-på-mod og en følelse af at have gjort noget meningsfuldt, og jeg ville ikke bytte min oplevelse for noget.

 

 

Hvis du vil vide mere om frivilligprogrammet i Ghana, læs HER.