Filippinerne, Asiens eneste hovedsagligt katolske nation, var kontinentets første demokrati, som blev oprettet i 1946. Omkring 5000 af de 7107 øer er ubeboede, men hvert år er der flere tyfoner, oversvømmelser, jordskælv og vulkanske udbrud registreret i Filippinerne end i noget andet land.

Eftersom filippinerne engang var regeret af fremmede, først af spaniere og sidenhen af amerikanerne, udtrykker deres love og kultur et virvar af indflydelser/påvirkninger. Engelsk, for eksempel, er et af to officielle sprog. Det andet er Tagalog.

Ligesom mange andre asiater bryder filippinere sig ikke om offentlige udfoldelser af vrede, de er meget omhyggelige med ikke at tabe ansigt, og de prøver på at aldrig sige nej, og siger istedet ja med lidt tøven i stedet. Men ligesom mange europæiske nationer er de også et stolt folkefærd, og de bliver fornærmede ved det mindste tegn på respektløshed. Alligevel er filippinerne varme og optimistiske, selskabelige og imødekommende og nysgerrige på fremmede.

De er passionerede om næsten alting – især musik, basketball og hanekampe – men aldrig om at skynde sig.

Folk og fællesskab

Du vil formentlig komme til at bo i et byområde – lidt som hovedstaden i en filippinsk provins. Familielivet er enormt værdsat, og husholdningen indbefatter ofte hele familien.

coastal clean-up 💪 #ontopofthejeepney #pilipinas

A photo posted by Nadja Grace (@graceosaa) on Aug 22, 2016 at 10:45pm PDT

lovin’ school!📚🇵🇭

Et opslag delt af @brittanyemmaaa den

Skolegang

Du vil sandsynligvis gå i en privatskole, og det kan være en skole med kun drenge eller kun piger – selvfølgelig med samme køn som dig selv. Skoleåret løber fra juni til marts,  og skoleugen varer fra mandag til fredag. Du går typisk i skole fra klokken 07:00 til 17:00. Fagene er oftest engelsk, matematik, naturvidenskab, filippinsk, humaniora, osv. De fleste fag er på engelsk, og eleverne bærer uniform. Skolerne tilbyder også en række fritidsaktiviteter såsom konkurrencer, udstillinger, spil og workshops.

Sprog

Engelsk og filippinsk er de officielle sprog i Filippinerne. Afhængigt af klassificeringen er der 120-175 talte sprog i Filippinerne. Selvom filippinsk og engelsk bruges i skolerne og til hverdag, taler de fleste mennesker uden for byerne ikke meget engelsk. At du har et grundlæggende kendskab til engelsk vil være nyttigt. Du kan deltage i sprogundervisning, som AFS sørger for, og de lokale frivillige kan hjælpe med at arrangere selvstændigt sprogstudie for dig i dine første måneder i Filippinerne.

☀️🇵🇭 #elnido #philippines

A photo posted by Nadja Grace (@graceosaa) on Apr 23, 2016 at 12:55am PDT

Mad

Filippinsk kogekunst er en af de rigeste og mest spændende i verden, da den har nydt stor indflydelse fra andre madkulturer såsom den malaysiske, spanske, mexicanske, arabiske, kinesiske, amerikanske, indiske og japanske. Forskellige regioner og øer i landet har også deres egne unikke smage. Basisfødevarer er ris, hvilket normalt serveres til hvert måltid. Retter spænder fra det meget enkle – såsom stegt og saltet fisk samt ris – til de mere komplicerede retter såsom paellas, der indeholder  ris, bønner, kød, snegle, og krydderier. Filippinske smagsløg har tendens til at favorisere kraftige smage, men køkkenet er ikke så krydret som sine naboer.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Filippinerne