Det kan godt være, at Paris er symbolet på urbanitet, men der er også meget landbrug i Frankrig. Det landlige Frankrig er ret fladt og godt vandet af både floder og kanaler, hvilket gør landbrug til en af Frankrig største industrier.

De franske (vin)bønder sætter lige så stor ære i kvaliteten i deres produkter, som en parisisk designer gør i sit tøj. I både byer og landsbyer er franskmændene overbevidste om, at deres kultur er uden sidestykke – den har jo givet verden gotisk arkitektur, impressionismen, eksistentiel litteratur og filosofi – og det ser ud til, at turisterne er enige.

Frankrig tiltrækker flere udenlandske gæster om året end noget andet land, i særdeleshed på grund af de historiske landsbyer og slotte, museer i verdensklasse, luksuriøs mad og vin, et behageligt klima og smukke strande. Franskmændene er venlige overfor turister, høflige og formelle. De er selvsikre i, at deres kultur er overlegen, og samtidig kan de være overraskende direkte, nærmest åbenhjertige, når de udtrykker deres holdninger til politik, kunst, mad, mode og ordentlig opførsel.

Måltiderne er meget vigtige i Frankrig. De består ofte af mange retter, og det er her, hele familien samles og snakker om løst og fast.

Folk og fællesskab

Du vil højst sandsynligt bo i et landområde, som kan ligge hvor end i Frankrig. Din familie vil sandsynligvis hilse dig med et bise, som er et venligt kys på kinden. Det udtrykker tilfredshed, og taknemlighed er værdsat. Du skal forvente at blive behandlet som et hvert andet familiemedlem, hvilket også betyder, at du skal hjælpe til med huslige gøremål, og at du altså bliver en del af den daglige rutine.

Skolegang

Du kan enten komme på et traditionelt skoleprogram eller et kostskoleprogram. På skoleprogrammet vil du højst sandsynligt blive indskrevet i en lycée, som er et gymnasium. På kostskoleprogrammet vil du gå på kostskolen i hverdagene og være hos din franske værtsfamilie i weekender og ferier. Skoledagene varer normalt fra kl. 08:00 om morgenen til omkring 17:00 eller 18:00, men onsdage er normalt halvt så lange. Du kan også skulle deltage i undervisning lørdag morgen. Kutymen er, at for hver seks uger, elever går i skole, får de to ugers ferie. Skolerne vejer tungt akademisk, og derfor udbydes der kun få fritidsaktiviteter i løbet af ugen. Du kan dog gå til sport og drama i din fritid.

A photo posted by samiraiele (@samiraiele) on Jun 22, 2016 at 2:13pm PDT

Sprog

Fransk er det officielle sprog i Frankrig. Hvad angår de korte programmer på tre måneder eller kortere, er kendskab til det franske sprog påkrævet. Hvis du skal på et program, der varer mere end seks måneder, skal du stadig opfriske noget fransk inden dit ophold, men du vil få adgang til noget online sprogkursus et par uger før programstart.

Mad

Mad er meget vigtigt for franskmændene. Når de ikke spiser, nyder de at tale om mad, som er lækker og forberedt med omtanke. Franskmændene finder en stor fornøjelse i forskellige oste, såvel som lokale specialiteter som foie gras (andepaté), escargots de Bourgogne (snegle), crêpes og cassoulet. Franske kager og oste er også kendt rundt om i hele verden.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Frankrig