Kina dækker et kæmpe område, og er verdens tredjestørste land efter Rusland og Canada. Det huser verdens største befolkning, nemlig en femtedel af menneskeheden. Derfor er det svært at finde noget, der kunne ikke passe på Kina, og Kina er fuld af modsætninger. Det er både tætbefolket inde i byerne, og sparsomt befolket ude i de rurale områder.

Kineserne er ét folk, men regeringen anerkender 55 forskellige etniske minoriteter. Kineserne ærer de århundrede gamle traditioner, men de har også taget vestlig mode, musik og mad til sig; ældgammel arkitektur overlever ved siden af moderne bygninger.
Det kinesiske folk er venligt og imødekommende, og folk på landet er i særdeleshed nede på jorden og hjertevarme.

Kort opsummeret, så er Kina forskelligartet, kæmpestort, og en international storspiller på den politiske scene.

Folk og fællesskab

Du vil højst sandsynligt leve i enten den østlige eller sydlige del af Kina. Nogle udvekslingsstudenter bor i store byer som Shanghai, Tianjin eller Beijing, men de fleste bor i små byer, såsom Jiangsu, Sichuan, Anhui, Heilongjiang eller Guangdong. Familier i byerne bor som oftest i lejligheder. Bedsteforældrene til værtsfamilien bor måske sammen med familien.  Det er forventet, at du tilbringer tid med din værtsfamilie. Det kinesiske folk respekterer hierarki og værdsætte ordentlige sociale relationer, som er harmoniske og med et minimum af konflikter.

Una piccola superstar ?? #100daysleftinchina #-75

Et opslag delt af Stefania Imbriani (@stefaniaimbriani) den

好想念你们 请让我回去

A photo posted by ClarAcc ? (@claramaccarini) on Jul 2, 2016 at 4:18am PDT

Skolegang

Du vil formentlig få et specielt skoleskema, fordi du er udvekslingsstudent. Det betyder, at du kommer til at fokusere på at lære det kinesiske sprog, kultur, historie, kunst og musik med andre AFS’ere i den første halvdel af din skoledag. Resten af dagen vil være sammen med de andre kinesiske elever. Skoleugen i Kina varer fra mandag til fredag fra klokken 7:30 til 16:30, og eleverne bærer normalt skoleuniform. Forældre er meget involveret i deres børns liv og uddannelse., og skolens forpligtelser og lektier trumfer ofte fritidsaktiviteter.

Sprog

Kina har 55 forskellige etniske grupper med hvert deres sprog eller dialekt. Dog er mandarin kinesisk talt af mere end 70% af befolkningen i Kina (og i de fleste skoler). Du kan dog blive placeret hos en værtsfamilie, der taler kantonesisk. AFS-frivillige og din skole vil sørge for kinesiske sprogkurser i løbet af de første tre måneder af dit ophold. Du skal have et grundlæggende kendskab til engelsk, før du rejser, og en erfaring med kinesisk kan være en fordel, men er ikke et krav.

文化课 • culture class #nsliy #afs

A photo posted by Emily Morley (@emilycmorley) on Mar 30, 2015 at 1:56am PDT

#chinese #breakfast #dimsum #cantonese #tasty #food #china2016 #intercultura #AFSchina #AFSeffect

A photo posted by Andrea Colaiacomo (@andrea.colaiacomo) on Mar 31, 2016 at 7:57am PDT

Mad

Kinesiske måltider består normalt af grøntsager, ris, nudler og en kødret. Traditionelle kinesiske middage kan omfatte Pekingand (stegt and dækket med sød hvede sauce og pakket ind i en tynd pandekage), mongolsk hotpot (en kinesisk version af fondue), Jiaozi (dumplings med svinekød, purløg og løg) og lækker te. Husk at have det sjovt med at øve og perfektionere din teknik med spisepinde, hvor din værtsfamilie og nye venner kan hjælpe dig. En vegetarisk kost kan være udfordrende i Kina, da kød ofte anvendes som smagsforstærker, selvom kødet ikke er direkte i skålen.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Kina

China.AFS-USA

10-måneders skoleprogram

  • DestinationKina
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris79.500 - Priser for 2025 oplyses i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026