Forfatteren Goethe fra det 19. århundrede beskrev Schweiz som en blanding af “det kolossale og det ordentlige” – og de spektakulære alper, som dækker 60 % af Schweiz’ terræn, er også helt bestemt kolossale.

På samme vis lever schweizerne sirlige og ordentlige liv, og de er da også kendt som detaljebesatte bankfolk og urmagere. De er også høflige og respektfulde overfor privatlivet, hvilke nogle besøgende tolker som reservation. Men faktisk er den schweiziske kultur en venlig stuvning af fire officielle sprog – tysk, fransk, italiensk og rætoromansk – som alle bidrager med forskellige traditioner og kogekunster til den nationale helhed.

Schweizerne er stolte af deres diversitet, men de er påpasselige med at diversificere endnu mere. De har været internationalt neutrale i århundreder, blev først fuldbyrdige medlemmer af FN i 2002, og de er endnu ikke fuldt ud medlem af EU, til dels for at beskytte landet mod påvirkning fra andre kulturer. Og selvom Schweiz er dedikeret til verdensfreden, så skal alle schweiziske mænd aftjene værnepligten og have et gevær derhjemme. Faktisk så arbejder mange schweizere på at perfektionere deres skarpskytteevner, når de ivrigt står på ski.

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis komme til at bo i en tysk-talende region i en forstad, men nogle elever bliver også placeret i land- eller byområder. Schweiziske familier kan være meget forskellige, men de fleste er hårdtarbejdende og sparsommelige og har et eller to børn. De fleste familier i Schweiz har kæledyr; enten en kat eller en hund. I weekenden tager folk ofte på ture, hvor de besøger familie eller venner.

Blue lake + old town = HEAVEN ❤️ #luzern #switzerland #lakeluzern #AFS #AFSswitzerland #

Et opslag delt af Erini Junita Sari (@erini_junita) den

Skolegang

Schweiziske elever er meget motiverede og disciplinerede, og skolesystemet er meget konkurrencedygtigt. Du skal sandsynligvis gå i en skole, som forbereder eleverne på universitet. En typisk dag starter omkring 08:00 og slutter omkring klokken 18:00, men om onsdagen slutter dagen omkring middagstid. Der er syv obligatoriske hovedfag, som er national- og fremmedsprog, matematik, naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab samt billedkunst og/eller musik.

Sprog

Med fire officielle sprog (tysk, fransk, italiensk og rætoromansk) er Schweiz et ideelt sted for international uddannelse.

En schweizisk-tysk dialekt tales i de tysktalende områder, fransk tales i den vestlige del af landet, og italiensk i den sydlige. Rætoromansk er et sprog, der stammer direkte fra det gamle latin og har overlevet og udviklet i isoleringen af alpernes dale. Uanset hvor du skal bo, bør du have nogle forudgående kendskab til sproget – i hvert fald niveau B1 i den fælles europæiske referenceramme for sprog som tysk, fransk og italiensk. Du vil få mulighed for at deltage i et intensivt sprogkursus i de første uger af dit program, og AFS i Schweiz vil tilbyde dig et online Rosetta Stone-sprogkursus.

A photo posted by Irene Grossetto (@gin90611) on Sep 12, 2016 at 12:38pm PDT

Mad

Sunde måltider er vigtige for schweiziske familier. Det schweiziske køkken er hovedsageligt en inspiration fra det franske og tyske alpekøkken. En berømt ret er fondue, hvor emmenthaler– og gruyère-ost er smeltet med hvidvin og spises med brødterninger. Rosti  (en sprød, stegt, strimlet kartoffel) er den schweizisk-tyske nationalret. Schweizisk chokolade er verdensberømt og elsket af mange.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Schweiz