Er du klar til at opleve noget storslået? Så vil du elske at bo i USA som udvekslingsstudent! Alle forelsker sig i det ekstraordinære land – og for mange bliver det til ægte kærlighed!

USA er et fantastisk mix af mange forskellige kulturer, folkeslag og mennesker, der er rejst dertil fra hele verden. Amerikanerne møder dig med åbne arme og vil hurtigt få dig til at føle dig velkommen. Fælles for dem er den klare stolthed over deres land, familie og område. Dét gør landet til et helt særligt sted at være. Når du er på udveksling, møder du interessante mennesker og subkulturer, som vil inspirere dig i resten af dit liv.

Naturen og byerne vil helt sikkert også imponere dig! Tager du en tur i bjergene, sumpene eller ørkenen, kommer du helt tæt på den vildeste, rå natur, og landets smukke strande, storslåede vandfald og søer vil også få dig til at falde i staver. De amerikanske byer kan være kæmpe metropoler eller små landsbyer med lokalt særpræg og anderledes vaner.

Som udvekslingsstudent i USA oplever du en kærlig værtsfamilie, en meget venlig og imødekommende kultur og du får nye, skønne venner! Du oplever også, at familien, hjemmelivet og din highschool fylder meget i hverdagen. Uanset hvor i USA du kommer til at bo, vil du opdage de små ting, der gør lige netop dit område til et spændende og unikt sted at være.

Lukket for ansøgninger til USA for 2021

Vi har desværre lukket for ansøgninger til udveksling i USA med afrejse til sommer 2021.

Men vi har et hav af andre spændende destinationer, du kan tage til!

Se alle vores destinationer

Folk og fællesskab

Når du er på udveksling i USA, kan du komme til at bo overalt, men de fleste AFS’ere vil komme til at bo i forstæder eller små byer. Der findes ikke en “typisk” amerikansk værtsfamilie, da blandingen af etniciteter er stor. Husregler, rutiner og spisetider kan variere meget fra familie til familie, så det er godt at have et åbent sind, når man flytter ind hos en amerikansk familie. Generelt forventes det af teenagere, at de hjælper til med madlavning og andre pligter. Hovedmåltidet er aftensmåltidet, selvom familiemedlemmer nogle gange spiser på forskellige tidspunkter på grund af travle arbejds- og skoleskemaer. Det er heller ikke unormalt, at aftensmaden ikke er hjemmelavet, men bliver bestilt udefra.

A photo posted by mikocrot (@widi_miko) on Sep 9, 2016 at 6:08pm PDT

#afsorientationcamp #2 #afs #afsusa #BellLifeinUSAaroundtheworld

Et opslag delt af Jurarat Chaisree (BELL) 💋 (@belljurarat) den

Skolegang

Skoleprocedurer, skemaer og obligatoriske fag varierer meget fra skole til skole. Skoleåret begynder i august eller septelber og varer indtil maj eller juni. Dagene varer normalt fra otte om morgenen til tre om eftermiddagen. I begyndelsen af skoleåret mødes eleverne med en rådgiver, der hjælper dem med at vælge fag. I de fleste offentlige skoler er det ikke påkrævet, at eleverne bærer uniform.

Sprog

Engelsk er det primære sprog i USA, men mange i befolkningen taler også spansk eller et andet sprog. Det afhænger meget af deres familiebaggrund. Hvis du ønsker at komme til USA, er det et krav, at du kender til det engelske sprog. Som udvekslingsstudent vil du helt sikkert forbedre dine sprogkundskaber og få et rigtig fint engelsk.

A photo posted by Lynn Rathé (@lynntjeeee) on Jun 24, 2016 at 1:30pm PDT

A photo posted by Liene Žīgure (@llliene_) on Jun 20, 2016 at 9:37pm PDT

Mad

Fra burgere til grillstegt kylling, fra pizza til pasta, fra salat til sushi – alt er nærmest amerikansk mad idag. Du kan finde etniske retter i alle smagsvarianter – mexicansk, italiensk, kinesisk, thai, japansk, græsk, ja, vi kunne blive ved… – i selv de mindste byer og køkkener. Du bør dog ikke gå glip af de amerikanske klassiskere som hotdogs, æbletærter eller søde kartofler, der repræsenterer “soul food” fra “the American south”.

Her kan du se dine muligheder for at komme til USA

residential-1149514

10-måneders skoleprogram

  • DestinationUSA
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris119.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026