USA er ofte beskrevet som en ”smeltedigel”, da det er en nation befolket af immigranter fra hele verden. Det resulterer også i, at kulturen i USA er en spændende kombination af de mange kulturer der er fulgt med de forskellige folkeslag der er kommet til USA. I de fleste byer er der således små enklaver/lommer af importeret subkulturer, som kommer til udtryk i sprog, mad og traditioner. Disse forskellige kulturer spiller stadig en væsentlig rolle i hverdagen, og i hvilke værdier der er betydningsfulde i lokalsamfundet. På trods af det, så deler amerikanere også nogle kulturelle træk. De er hårdtarbejdende, selvstændige og er meget direkte i deres kommunikation.

Når du tænker på USA, så tænker du måske især på det glamourøse billede der ofte bliver præsenteret af underholdningsindustrien. Det billede er generelt en overdreven version af den kultur du vil møde i en typisk amerikansk by. Du vil komme til at opleve meget mindre vold, mindre velstand og meget mindre åbenlys seksuel opførsel end du måske har forestillet dig, når du har set Hollywoodfilm eller amerikanske TV-serier. Til gengæld vil du opleve et land med en meget stor variation i natur, klima og livsstil. Vi håber, at uanset hvor i USA du bliver placeret, så vil du opdage de små ting, der gør lige netop dit lokalsamfund til et spændende og unikt sted at være.

Folk og fællesskab

Du kan bo alle steder i USA, men de fleste AFS’ere vil komme til at bo i forstæder eller små byer. Der findes ikke en “typisk” amerikansk værtsfamilie, da blandingen af etniciteter er stor. Husregler, rutiner og spisetider kan variere meget fra familie til familie, så det er godt at have et åbent sind, når man flytter ind hos en amerikansk familie. Generelt forventes det af teenagere, at de hjælper til med madlavning og andre pligter. Hovedmåltidet er aftensmåltidet, selvom familiemedlemmer nogle gange spiser på forskellige tidspunkter på grund af travle arbejds- og skoleskemaer. Det er heller ikke unormalt, at aftensmaden ikke er hjemmelavet, men bliver bestilt udefra.

A photo posted by mikocrot (@widi_miko) on Sep 9, 2016 at 6:08pm PDT

#afsorientationcamp #2 #afs #afsusa #BellLifeinUSAaroundtheworld

Et opslag delt af Jurarat Chaisree (BELL) 💋 (@belljurarat) den

Skolegang

Skoleprocedurer, skemaer og obligatoriske fag varierer meget fra skole til skole. Skoleåret begynder i august eller septelber og varer indtil maj eller juni. Dagene varer normalt fra otte om morgenen til tre om eftermiddagen. I begyndelsen af skoleåret mødes eleverne med en rådgiver, der hjælper dem med at vælge fag. I de fleste offentlige skoler er det ikke påkrævet, at eleverne bærer uniform.

Sprog

Engelsk er det primære sprog i USA, men mange i befolkningen taler også spansk eller et andet sprog. Det afhænger meget af deres familiebaggrund. Hvis du ønsker at komme til USA, er det et krav, at du kender til det engelske sprog.

A photo posted by Lynn Rathé (@lynntjeeee) on Jun 24, 2016 at 1:30pm PDT

A photo posted by Liene Žīgure (@llliene_) on Jun 20, 2016 at 9:37pm PDT

Mad

Fra burgere til grillstegt kylling, fra pizza til pasta, fra salat til sushi – alt er nærmest amerikansk mad idag. Du kan finde etniske retter i alle smagsvarianter – mexicansk, italiensk, kinesisk, thai, japansk, græsk, ja, vi kunne blive ved… – i selv de mindste byer og køkkener. Du bør dog ikke gå glip af de amerikanske klassiskere som hotdogs, æbletærter eller søde kartofler, der repræsenterer “soul food” fra “the American south”.

Her kan du se dine muligheder for at komme til USA