Hvis du har færdiggjort en ungdomsuddannelse (f.eks. gymnasiet) og gerne vil opleve verden, inden du går i gang med din videre uddannelse, har du mulighed for at tage på universitetet i udlandet.

Programmet giver dig mulighed for at opleve livet på et universitet og dygtiggøre dig inden for det område, som du overvejer at uddanne dig indenfor. Programmet klæder dig også godt på til at modtage undervisning på et fremmedsprog. Du vil læse sammen med lokale og udenlandske studerende og derigennem få et stort internationalt netværk og en oplevelse af ungdomskulturen i dit valgte land.

Samtidig sørger vi for, at du får redskaberne og den fornødne støtte til at få det optimale ud af dit ophold.

Universitetsprogrammer i Latinamerika

Universitetsprogrammer i Asien

Alt du skal vide om universitetsprogrammet

Her får du svar på mange spørgsmål. Hvis du ikke finder svar på alle dine spørgsmål her, så kontakt os!

Et universitetsprogram giver dig mulighed for at komme til et universitet i et andet land og prøve at være studerende i et semester eller et år. Det er typisk et program for dig, der tager et sabbatår. Det betyder altså, at du ikke behøver at være studerende for at komme på universitetsprogrammet. Du skal blot have færdiggjort en ungdomsuddannelse.

Du vælger selv dit universitet, land og hvornår du vil afsted. Programmerne varer lige fra 3 måneder og op til et helt år.

Alt efter hvilket program du vælger, bor du enten hos en værtsfamilie, på kollegium eller du sørger selv for din indkvartering. Under de enkelte programmer kan du læse mere om din indkvartering og hvad programmet inkluderer.

Dit ophold foregår under trygge, sikre rammer og du vil døgnet rundt kunne komme i kontakt med AFS i Danmark eller i dit værtsland, hvis du har behov for hjælp.

Ansøgning og praktiske informationer

Om ansøgningsprocessen, priser og betingelser, din forberedelse, hvilke kompetencer du får, hvad AFS er for en organisation og meget mere.

Læs mere