AFS frivillige er engagerede i at fremme interkulturel læring ved at arbejde med familier, udvekslingsstuderende og skoler. Hvis du er interesseret i at være frivillig i AFS, er der mange muligheder:


Kontaktpersoner

Kunne du tænke dig at have den direkte kontakt med internationale udvekslingsstudenter og deres værtsfamilier i Danmark? Som kontaktperson støtter du udvekslingsstudenterne og deres værtsfamilier i forhold til at rådgive dem og sparre med dem, samt hjælpe dem med at løse de problemer der måtte opstå. Kontaktpersoner er udvekslingsstudentens og værtsfamiliernes primære AFS kontakt under udvekslingsopholdet.

Sendefrivillige

Er du interesseret i at have at gøre med danske unge, der gerne vil være udvekslingsstudenter? På sendeområdet beskæftiger man sig med danske unge der har masser af energi og forventninger om at rejse ud i verden og få en oplevelse for livet. Som sendefrivillig hjælper du danske udvekslingsstudenter med deres ansøgninger, interviewer og godkender dem samt hjælper med at afholde lokale ”førorienteringer” for at sikre, at de unge er parate til at møde verden.

Frivillige der koordinerer værtsfamilier og placeringer

Er du god til at ’netværke’ eller er du typen der kender mange i dit lokalsamfund? Som værtsfrivillig arbejder du med at finde egnede værtsfamilier og forberede dem til at modtage internationale udvekslingsstudenter der kommer til Danmark! Værtsfrivillige hjælper til med at føre lokale kampagner for at rekruttere værtsfamilier, interviewer og godkender værtsfamilier samt matcher værtsfamilier med kommende udvekslingsstudenter.

Frivillige til konfliktløsning

Kan du tale engelsk, kan du lide at håndtere udfordringer og vejlede mennesker som er udfordret eller i konflikt? Som konfliktløser træder du til når situationen går i hårknude eller en konflikt opstår mellem en udvekslingsstudent og en værtsfamilie. Du skal kunne holde hovedet koldt, turde stå midt i konflikten og samtidig holde fokus på at støtte op om en løsning. Erfaring med konfliktløsning er ikke et krav. Pædagogiske kompetencer, kendskab til andre kulturer eller interesse i relationsarbejde er en fordel.

Tovholdere til arrangementer/events

Kan du lide at planlægge og gennemføre arrangementer og events? Lokalt er der mulighed for at arrangere forskellige sociale begivenheder for de udvekslingsstudenter der er kommet til Danmark. Det kan være virksomhedsbesøg, internationale maddage, teambuildingsaktiviteter, udflugter, bowlepizzaaftener og meget mere.

Frivillige foreningsledere 

Har du overblik, er god til at involvere, motivere og delegere? Eller har du ambitioner i retning af ledelse? Frivillige der arbejder med foreningsledelse har fokus på at de forskellige lokale opgaver omkring udveksling løses så godt som muligt. Man beskæftiger sig bl.a. med at involvere andre frivillige fra det lokale netværk. Hvis du har lyst til at engagere dig i at fremme og sikre kvaliteten af udvekslingsoplevelserne over en bred kam, er du måske en god foreningsleder i AFS.

Lejrleder

Flere gange om året afholdes der store lejre for enten de danske udvekslingsstudenter, der skal af sted med AFS, eller for de udvekslingsstudenter, som kommer til Danmark. Disse lejre er arrangeret af de Nationale Udvalg som har brug for mange hjælpende hænder og hoveder til at gennemføre lejrene. Der er brug for folk i køkkenet, folk i lufthavnen, folk til undervisning og planlægning samt til mange andre opgaver.


Hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for frivilligt arbejde i AFS, så kontakt Carsten Overby på carsten.overby@afs.org