Mit navn er Victoria Bøgeløv, jeg er 16 år og kommer fra Nuuk, Grønland. Jeg er på udveksling i USA i en lille by ved navn Ashland i staten Wisconsin.

Begyndelsen af mit udveksling år her i USA var ikke helt den bedste. Jeg blev placeret hos en familie, jeg ikke passede særligt godt sammen med og fik derfor en masse hjemve. Jeg savnede min familie ubeskriveligt meget og havde allermest bare lyst til at tage hjem. Jeg besluttede mig endelig for at søge om at skifte familie, efter jeg havde snakket med min daværende værtsfamilie, og der gik ikke længe, før AFS havde fundet en ny værtsfamilie til mig. Jeg blev derefter hentet af min kontaktperson og boede hos hende nogle dage, fordi at det var blevet virkelig akavet mellem mig og min daværende værtsfamilie. Efter nogle dage hos min kontaktperson, hvor vi blandt andet tog ud og svømmede i en af de nærliggende søer, tog ud og spiste og besøgte en lille by ved navn Hayward, var det tid til at sige farvel og flytte ind hos min nye værtsfamilie. Jeg havde allerede mødt min nye værtsfamilie nogle dage før, så det var ikke helt så akavet. Min nye værtsfar, Paul, hentede mig hos min kontaktperson, og vi kørte derefter hjem til Ashland. Min nye værtsfamilie tog rigtig godt imod mig og sørgede for, at jeg virkelig følte mig hjemme.

Efter jeg var flyttet til Ashland, besluttede jeg mig for at  starte på Ashland High Schools cross country hold. Jeg kunne rigtig godt lide at løbe, og jeg tænkte, at det ville være en rigtig god måde at lære nye mennesker at kende. På min første træningsdag med holdet var jeg meget nervøs. Jeg var bange for, at mine holdkammerater ikke ville kunne lide mig, men de var alle virkelig søde og tog rigtig godt imod mig. Jeg brugte de sidste af mine sommerferiedage på at træne med holdet og lære mine holdkammerater bedre at kende. Da skolen startede var det virkelig rart at kende nogle i forvejen, så jeg ikke følte mig så alene på skolen.

Den første dag i High School var ret overvældende og anderledes, og der var en masse nye ting, jeg skulle vænne mig til. Timerne var kortere, og man havde flere af dem. Man havde ingen pause mellem timerne. Man havde 4 minutter til at komme til den næste time. I de 4 minutter var gangene fyldte med elever, og det var svært ikke at gå ind i folk. Det tog mig noget tid at vænne mig til alle disse ændringer, men nu er det blevet meget lettere. Efter min første uge i skolen var ovre, var jeg virkelig udmattet. Alle de nye oplevelser havde virkelig taget hårdt på mig, og jeg vidste ikke, hvor hårdt det faktisk var at lære nye ting på et andet sprog. Jeg var dog virkelig glad for skolen og glædede mig til næste uge startede.

Den tredje uge efter skolestart var Homecoming Week. Jeg glædede mig rigtig meget til at se, hvad der skulle ske. En af mine nye venner havde spurgt mig fredagen før, om jeg havde lyst til at stille op til homecoming king and queen med ham, og det havde jeg sagt ja til. Han havde over weekenden lavet nogle valgplakater, som hang på væggene i gangene under hele homecoming week. Under homecoming week har hver dag et tema, og det er en tradition at klæde sig ud på de forskellige temadage. Mandag var America Monday, tirsdag var Welcome to the jungle Tuesday, onsdag var career day Wednesday, torsdag var back in time Thursday og fredag var purple and gold Friday som er skolens farver. Hver dag under vores frokostpauser blev der spillet musik og holdt forskellige selskabslege og quizzer, hvor man kunne vinde forskellige priser. Fredag var homecoming day, og der skete en helt masse den dag. Om morgenen gik football holdet, skolens band og dem der stillede op til homecoming king and queen rundt og hilste på alle de mindre årgange. Derefter tog vi tilbage til Ashland High School og spiste frokost. Efter nogle timer med normale skolefag mødtes vi alle i sportshallen, hvor der blev der holdt nogle forskellige aktiviteter. Til sidst på dagen skulle der udråbes homecoming king and queen, og til min store overraskelse, blev min ven og jeg udråbt til homecoming king and queen. Jeg blev så overrasket og kunne næsten ikke tro min egne ører. Efter skole blev der holdt en parade inde ved bymidten, hvor min ven og jeg, som homecoming king and queen, skulle være med. Der blev spillet musik, kastet med slik, og smilet. Det var super sjovt!

Efter paraden skulle skolens football hold spillede deres homecoming game. Det var virkelig sjovt at stå og heppe sammen med de andre elever, men det var også super koldt. Vores hold vandt, og vi var alle virkelig glade. Efter football kampen blev der holdt en homecoming dance på skolen. Der blev danset, spillet musik og grinet en masse. Homecoming er helt klart en af det bedste oplevelser, jeg har haft her i USA indtil videre.

En uge senere blev der holdt Apple Fest. Apple Fest er en slags karneval med stande, forlystelser og en hel masse æbler. Søndag morgen kørte min værtsfamilie og jeg fra Ashland til en af de nærliggende små byer ved navn Bayfield, som var der, hvor Apple Fest blev holdt. Der var en hel masse stande sat op med en masse lækkerier som apple crumble, apple cider, caramelized apples osv. Der var også en masse stande med hjemmelavede ting og sager, som man kunne købe. Derudover var der selvfølgelig også nogle forlystelser. Jeg spiste en hel masse æbledesserter, og det smagte alt sammen helt fantastisk. Om eftermiddagen blev der også holdt en Apple Fest parade. Apple Fest er helt klart også en af det bedste og sjoveste oplevelser, jeg har haft her i USA.

De næste par uger var bare fyldt med normale skoledage, og der skete ikke rigtig noget spændende, men det skal der jo også være plads til. Den sidste spændende oplevelse, jeg har haft indtil videre, er Halloween. Folk havde taget deres kostumer på i skole, og der blev delt slik ud hele dagen. Efter skole blev der spist endnu mere slik, og om aftenen tog min værtsfamilie og jeg ud og kiggede på alle de uhyggelige dekorationer og kostumer. Det var en meget stille og rolig, men hyggelig Halloween. Det var det alt, hvad jeg har oplevet her i USA indtil videre, og jeg kan ikke vente med at se, hvilke spændende og sjove oplevelser der venter mig.

Kunne du selv tænke dig at blive udvekslingsstudent? Se dine muligheder her