Omkring otte måneder har den 18-årige Linette fra Den Dominikanske Republik været udvekslingsstudent hos familien Kjær Dideriksen i Højmark.

Familien, der består af mor Tina, far Lars og fire børn – hvoraf de to er hjemmeboende – anede ikke, hvad de gik ind til, da de sagde ja til at få en udvekslingsstudent. Men en ting ved de i dag: “Det har været fantastisk at få Linette ind i vores hverdag. Hun er blevet vores femte barn. Jeg håber virkelig, at mange har lyst til at hoppe ud i det og prøve det,” fortæller Tina. Hun fortsætter: “Det er dog vigtigt, at hele familien er enige om at værte en udvekslingsstudent. Alle i vores familie, også det udeboende barn, var 100 procent enige om, at vi skulle være værtsfamilie.”

Planerne om en udvekslingsstudent i hjemmet i Højmark kom ikke lige fra den ene dag til den anden. Men da tingene var talt  igennem, tog de beslutningen. Og de har ikke fortrudt en eneste gang.
“Det er jo nu, AFS skal til at finde værtsfamilier for perioden 2019/2020. Jeg håber, at hvis der er nogen, der bare har det mindste lyst til det, at de vil tage en snak i familien om det. Vores familie vil meget gerne fortælle om det. Det er så givende og så berigende” siger Lars.
Linette er blevet inddraget helt naturligt i familien, og ligesom parrets to hjemmeboende børn, Simon og Mette, har hun også et par huslige pligter. Blandt andet laver hun mad sammen med Mette en gang om ugen. Og hun skal selv holde orden på sit værelse.

Også Linette har kun rosende ord om de otte måneder i Danmark. “Mine forældre har selv haft en udvekslingsstudent fra Danmark boende. Hende har jeg faktisk besøgt. Men er der nogen unge mennesker, der har lyst til at blive udvekslingsstudenter, så skal de endelig gøre det. Det er så fedt!” siger Linette.

Når hun til sommer forlader Højmark for at rejse til Den Dominikanske Republik, vil hun med glæde tænke tilbage på året i Danmark. På de mange oplevelser og på de mange nye traditioner, som hun har tænkt sig at tage med tilbage til fødelandet. Linette fortæller: “Vi skal danse om juletræet til jul. Og så skal vi spille terningespil. Altså det der med, at man skal slå en 6´er. Det er altså sjovt. Og meget anderledes!”

Linette stiger på flyveren den 30. juni, men det bliver ikke et farvel til Tina, Lars, Simon, Mette og de to udeboende børn, Andreas og Maria.

“Vi skal helt sikkert til Den Dominikanske Republik og besøge Linette. Det er der slet ingen tvivl om. Tænkt at komme til et land og så have en personlig guide. Vi glæder os så meget. Og Linette og hendes familie glæder sig til at vise os landet. Og hvem ved? Måske kommer Linette til Danmark igen på et tidspunkt. Hun siger godt nok, at når hun får børn, så skal de på efterskole. Hvis den plan holder stik, så må hun jo til Danmark” siger Lars og Tina med et stort grin.

Og grin har der været masser af i hjemmet de seneste otte måneder, for livet som værtsfamilie har bare været skønt.

Det store verdenskort bliver ofte studeret. Her peger Linette på Den Dominikanske Republik, mens Mette, Simon, Lars og Tina peger på lille Danmark.

Kunne I tænke jer at blive værtsfamilie? Læs mere her