At være værtsfamilie er en spændende og lærerig oplevelse for hele familien. I lærer ikke blot et ungt menneske fra et andet land og en anden kultur at kende. I lærer også en masse om jer selv som familie.

Mange af de ting, vi danskere tager for givet, er fremmede og eksotiske, når man kommer fra Kina eller Colombia. Som værtsfamilie får I mulighed for at se den danske kultur i et nyt perspektiv.

Giv dit barn den bedste oplevelse
Giv dine børn muligheden for at få en ekstra bror eller søster. Det giver dem både mulighed for at blive klogere på andre kulturer, stifte bekendtskab med et nyt sprog og få en bekendt på den anden side af jorden.

For de fleste bliver udvekslingsstudenten en vigtig del af familien og et livslangt bekendtskab. Måske går den næste udlandsrejse ud i verden for at besøge udvekslingsstudenten i hjemlandet...

Weekend-værtsfamilie?
I kan også blive værtsfamilie for en international efterskoleelev på Ranum Efterskole College.  AFS-eleverne på Ranum studerer og bor på skolen, som andre efterskoleelever. Og skal i weekender og ferie lære dansk kultur og sprog at kende ved at bo hos en dansk værtsfamilie.


Værtsfamilie for en voksen
I har også mulighed for at værte en AFS-deltager, der arbejder frivilligt på et projekt i en dansk virksomhed eller organisation. Ved at blive værtsfamilie for en frivillig kan man forvente en mere selvstændig og moden deltager.